El dos de Baena veu “imprescindible” a Trapero pel procés però les defenses li desmunten el relat

Una nova testifical obre la desena setmana del procés
trapero
Trapero, en un moment de la seva declaració | QS

 

Desena setmana del judici al procés. Aquest dilluns ha començat la vista de la causa especial 20907/2017 amb un plat fort, la testifical del TIP 209100C, la mà dreta del tinent coronel Daniel Baena i coautor dels atestats de la Guàrdia Civil. Aquest comandant ha seguit el guió del seu cap i dels seus informes per tal d’acreditar l’estratègia independentista del Govern així com el seu ànim rebel. El sots cap de la brigada de la policia judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya ha carregat especialment contra el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que ha qualificat de “peça imprescindible” de l’estratègia independentista. 

 

El TIP 209100C ha bastit el seu discurs en base la seva anàl·lisi de mails. Concretament, ha acusat al cap dels Mossos d’informar la cúpula política d’Interior de tots els moviments de la Fiscalia. Fins i tot, ha barrejat la decisió de Trapero de no assistir a les reunions de coordinació, detallada per ell com una guerra de gorres amb el coordinador Diego Pérez de los Cobos, amb la seva connexió amb el Govern per la independència. Així mateix li ha retret que advertís de la informació que al fiscalia passava als Mossos de manera informal. 

 

Les acusacions del comandant, però, no han resistit els primers embats de la defensa. L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha jugat la seva carta preferida: la de la investigació prospectiva. Se n’ha sortit, enxampant el comandament policial en alguna llacuna clau com ara encetar una investigació al novermbdre de 2015 seguint una vaga instrucció de la Fiscalia de l’Audiència Nacional. Així mateix ha hagut de reconèixer que van demanar a la fiscalia punxar telèfons com el de Joshué Sallent que finalment va blanquejaer el jutjat 13 de Barcelona. 

 

 

El combat amb les defenses ha continuat en arribar el torn de Judit Gené, encarregada avui de la defensa de Meritzell Borràs i de Quim Forn. “El no ho sé” o “no me’n recordo”, han estat les respostes habituals a la lletrada que ha despullat la seva acusació. El Guàrdia Civil ha hagut d’admetre que els mails que Trapero hauria enviat a l’aleshores conseller no tenien resposta i que en cap cas, Forn no va donar cap instrucció contra l’activitat o el planejament dels Mossos per aturar el referèndum. 

 

Més informació en breu

 Comentaris
Gerard
És una vergonya que aquesta notícia tingui tantes faltes d'ortografia: "novermbdre", "blanquejaer", etc.
jg
las defensas le desmontan el relato...sois patéticos.....menos mal que da igual el relato....les va a caer un paquete....poco para lo que se merecen...
Joanka
Cada vegada es veu més clar que el conmte de pinotxo s'haura de dir el conte de la GC o la PN egspanyola. S'ho estan treballant molt, però que molt a fons. Això sense les proves de video que tanta por li fan a la magistratura espanyola, perque si es veiessin aquesta poli patriótica quedaria reduïda a res.
jordi
El 2 de Baena, a dicho cosas muy graves......y los golpistas diciendo que el golpe era simbólico...que verguenza....
jordi
Los principes de Cat están acabados.....que los yonquis de la cárcel les vayan calentando la cama unos cuantos años......los fanáticos, miran la suelo y ven estrellas, miran al cielo y ven baldosas...uffff

envia el comentari