Les defenses trinxen la mà dreta de Baena

Marchena n’ha de sortir al rescat

 

defensa
Pina, Bernaola i Gené en l'interrogatori de la tercera | QS

Les defenses han tingut un matí profitós. En el seu torn de la testifical en el judici del procés ha fet gala d’entrenament i d’haver fet els deures. De fet, ha arraconat el TIP N29100C, número dos del tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, i coautor dels atestats de l’institut armat contra el procés que han servit per engarjolar els presos polítics. 

 

 

Després que els lletrats Andreu Van den Eynde i Judit Gené han estovat el testimoni que han desmuntat la relació de complicitat que segons el comandant tenia el Govern amb el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Han agafat el guant l’advocada de Jordi Sànchez, Ana Bernaola, que amb el seu estil de molinet amb preguntes concretes, ràpides i efectives l’ha enxampat de ple. Després de carregar els neulers contra Sànchez com un dels integrants estratègics de la independència per la seva "capacitat de mobilització social" que "dificultava actes del dia a dia a nivell policial i judicial". Però a mans de l’advocada, ha hagut d’admetre que Sànchez no havia fet cap crida que tingués com a objectiu ni impedir ni obstaculitzar el normal funcionament de les institucions.

 

 

En el mateix sentit, no ha pogut implicar el líder de l’ANC amb els CDR o els tallers de resistència. En aquest punt, Bernaola ha demanat auxili al president de Sala, Manuel Marchena, per l’amnèsia sobtada del testimoni en contrast amb l’extraordinària memòria que tenia amb les acusacions. El comandament s’ha hagut d’empassar les acusacions que barrejava Sànchez amb Enfocats així com emfatitzar que estava a la presó quan se l'imputen actes contra la Guàrdia Civil.

 

Ha continuat el desmuntatge Jordi Pina, advocat de Jordi Turull i Josep Rull, que ha obligat al testimoni a recordar que Turull no era ni conseller quan suposadament es va escriure el document Enfocats, una prova de càrrec sense signatura. Cap dels dos va rebre aquest document, ha confessat l’oficial. A les mans de l’advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas, també ha quedat rebregat. “És possible que un dels correus rebuts per Jordi Cuixart no parlés de nens, de gent gran o de persones vulnerables per situar-los en els col·legis l’1-O”, ha reconegut després d'haver assegurat el contrari a les acusacions. 

 

En aquesta testifical també ha contestat que  "de moment" no han pogut acreditar que Òmnium Cultural hagi rebut cap tipus d'ajut procedent de la Generalitat, com asseguren els atestats.  El comandant també ha admès que la Crida per la Democràcia era un moviment obert al que et podies apuntar. Però el més destacat de tot ha estat quan ha vinculat Cuixart amb la plataforma  En peu de pau, i ha hagut de confessar que es va presentar  el 16 d'octubre del 2017, justament el dia que Cuixart va ingressar a la presó.

  

  

  

  

A preguntes de l'advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu, el secretari dels atestats ha dit que, de les més de 100 reunions que apareixen a l'agenda Moleskine, l'expresidenta del Parlament n'apareix en dues. Arderiu li ha preguntat si una d'elles era per parlar dels pressupostos i convocada per ella mateixa, i l'altra sobre la qüestió de confiança. "Pot ser, però no és segur que hi hagués alguna cosa més que estigués a l'agenda", ha esbossat.

  

  

De fet, ha defensat que en una reunió del setembre del 2016 –que a preguntes del fiscal ha situat a l'agost- es va parlar de "l'aprovació de lleis" sobre el referèndum, tot i que Arderiu ha remarcat que faltava un any per a la seva aprovació. "La presidenta del Parlament és la mateixa persona", ha defensat. El comandant ha afirmat inicialment que l'última reunió anotada a l'agenda era del gener del 2017, tot i que ha admès que també "podia ser" al novembre del 2016 quan li ha demanat Arderiu.

 

 

  

  

Arderiu ha preguntat al testimoni quin interès hi havia en destacar la intervenció de Forcadell en la concentració del 21 de setembre del 2017 davant del TSJC, on "hi van intervenir més de 25 persones". El secretari ha dit que la va veure en un vídeo i ha admès que hi van intervenir altres membres del Parlament i també de partits no independentistes. A més, ha dit no saber perquè, segons ha preguntat Arderiu, s'obvia una frase de Forcadell en aquell acte on parlava de fer accions "pacífiques".

 

 

 Comentaris
LA NOTICIA ES UNA BROMA NOOO??????
JAJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJAJA
jordi
Menudo engranaje de ingeniería político-social que tenian montado....si fuera secta, estaría indignadísimo...de la tomadura de pelo de ésta chusma....pero que pardillos.....
jordi
Y éstos abogados son la flor y nata de Barna?? maremevaaaaa
jordi
Cuixart...no te da verguenza? querías personas de todas las edades en los colegios? Por dios, no ha pasado nada más de milagro, imbéciles, pudriros en la cárcel.
No hay nada más gilipollas en el mundo que un adoctrinado apesebrado.
Pobres borregos, cómo os han engañado.
Quin nivell es pot esperar del garçon de pis de Tácito!
Palanganero d'un hooligan que fa bo l'oxímoron "intel.ligència militar". Curiós que, sent els homes que més s'assemblen al porc, no se'n pugui aprofitar res...
Yo zoy ungañó
Yo zoy ungañó, unganó, ungañó Yo zoy ungañó, ungañó, unganó Unga, unga, unga, ungañó!!!
Torrentes en apuros
Es que el papel lo aguanta todo y si la ficalía guia las respuestas del testigo todo parecen "flors i violes" . El problemón viene cuando deben enfrentarse a las defensas, ahí el relato cojea, las dudas e imprecisiones aumentan, y queda patente como omiten las personas y las pruebas que entorpecen/contardicen su acusación. No hay que olvidar que Torrente siempre será Torrente por mucho apoyo del estado que tengan en pleno s.XXI es mucho, pero no es suficiente
enterrador
jordi la pastilla.
Se est`á levantando la alfombra, a ojos del mundo...
Me escriben familia que tengo en Dinamarca, que no se pierden la novela-farsa de este juicio-escarmiento-venganza, y me dicen que en realidad lo que pueden apreciar es un juicio internacional a la policia española, con claros procederes franquistas, en esta exposición publica, me dicen que se está desnudando al monstruo, y que cada dia van de sorpresa en sorpresa, está aflorando toda la podedumbre de una Reforma en falso del regimen del 78. Borrell cada dia lo tiene mas dificil para convencer...
@ Se est`á levantando la alfombra, a ojos del mundo...
JAAAAAAAAAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJJAJA
Pacorro
@ Xordi Jorgito : que pocas ganas de trabajar tiene ud. Váyase a dar la brasa a franquilandia , le hará un favor LA HUMANIDAD
Paco
el trollero de cada día con su ración de jorgismo . Vete a la cloaca anda y saluda al otro Jorgito Farnandes
Marieta
Lo que se ve es como mienten descaradamente los testigos, pero lo de la GC y la PN ya es de pelicula de cantinflas!!!

envia el comentari