La defensa de Forcadell al·lega discriminació penal a la seva persona

La immunitat parlamentària i la seva figura, elements claus de la defensa
Cuixart
Bassa, Forcadell i Cuixart en un moment de la sessió d'avui | Pool EFE

 

La més alta representant del poder legislatiu a Catalunya en la passada legislatura també rau a la banqueta dels acusats. Carme Forcadell està a la banqueta dels acusats, a diferència de la resta de la Mesa del Parlament imputada en el mateix cas. Una distinció amb què Olga Arderiu, l’advocada defensora de l’expresidenta del Parlament ha bastit part del seu primer al·legat en les qüestions prèvies que aquest dimarts es dirimeixen a la Sala Penal del Tribunal Suprem en la causa especial del procés. 

 

Arderiu no ha tingut manies en acusar al tribunal de l'1-O que es fa un "tracte discriminatori" a la seva clienta respecte els altres membres de la Mesa per "qui és" i per les seves "conviccions polítiques". "Se'ns està aplicant un dret penal d'autor", ha assegurat, "si la conducta de Forcadell i els fets són els mateixos" que els membres de la Mesa que seran jutjats al TSJC per desobediència, quan a l'expresidenta se la jutja per rebel·lió


 

En aquest sentit, ha recordat la teoria de la inviolabilitat parlamentària i les condicions especials de la presidència del Parlament que no té “ni qualitat de vot ni vot decisiu”. “No és un òrgan col·legiat”, ha afegit. A més de subratllar que els fets que se l’imputen són de “naturalesa absolutament parlamentària”. "No volem pensar que aquesta divisió s'ha produït per evitar que es vegi tant tenir assegudes aquí a persones per les que es demana desobediència, mentre a la presidenta de la Mesa se li demana rebel·lió", ha remarcat. 

 

 

La defensa també s’ha afegit a la vulneració dels drets fonamentals, la previsibilitat i el principi de legalitat així com la pressumpció d’innocència. Tot i que Marchena li ha parat els peus per abusar del temps de paraula, Arderiu ha anunciat la presentació d'una qüestió prejudicial als tribunals europeus per "no haver tingut accés" a documentació que estan en les causes que s'instrueixen al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona i a l'Audiència Nacional


 

"Pel que hem vist als mitjans, creiem que hi ha motius suficients per veure que hi ha causes de nul·litat, però hem de fer la petició que s'incorporin perquè no hem pogut veure la documentació", ha constatat. En cas que no s'accepti, la lletrada ha avançat que demanaran que aquesta documentació sigui expulsada de la causa.

 

 
Comentaris
Força!
Força Forcadell, ens en sortirem.
Cumensa la vutasió

envia el comentari