El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clara Ponsatí porta el judici de l’1-O a Noruega
  • CA

 

 

Dimarts dia 12, data d’inici del judici pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017, Clara Ponsatí va participar a Bergen (Noruega) en el debat Catalonia: ingen veí ut? Rettsliggjøring av en politisk konflikt (Catalunya: alguna sortida? La solució a un conflicte polític). La mateixa conferència s’ha repetit aquest dijous a Oslo. L’acte, ha estat organitzat per Den katalanske Nasjonalorganisasjonen Norge -l’ANC Noruega– i ha comptat amb la participació de l’exconsellera d’Educació a Catalunya i a l’exili a Escòcia, així com Jordi Vilanova -representant de l’ANC- i Johannes Nymark -professor noruec emèrit associat de l’NHH Norwegian School of Economics, expert entre d’altres en història i societat d’Espanya.

 

Ponsatí ha explicat el seu punt de vista sobre la situació política i judicial a Catalunya, i ha pogut debatre amb el public, majoritàment noruec, sobre tots aquests temes. Un dels moments àlgids del debat ha sigut quan la Clara Ponsatí ha afirmat que “el judici és una farsa, un montatge politic per castigar els que defensen el dret a l’autodeterminació“. L’exconsellera també ha recordat que ella és lliure per moure’s per a Europa, mentre que si hagués tornat a l’Estat espanyol ara estaria afrontant un judici penal.

  

 

 

Per la seva part, Nymark s’ha centrat en explicar a la societat noruega el procés català, especialment quan ha apuntat: “Va ser el govern del PP que va trencar el pacte constitucional deixant sense validesa l’Estatut d’Autonomia, allà va començar tot”.

 

L’ANC a Noruega ha manifestat que continuarà treballant per explicar el cas català, la defensa del dret a l’autodeterminació i la independència, i perquè les institucions polítiques Noruegues “es posicionin favorablament a favor que els catalans puguin decidir lliurament el seu futur”. En aquesta ocasió, l’acte amb la consellera Ponsatí ha estat recollit per diversos mitjans noruecs:

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa