El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bosch explica el judici als presos polítics a Islàndia
  • CA

 

 

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s’ha reunit aquest matí amb la Comissió d’Afers Exteriors del Parlament d’Islàndia. Acompanyat de la delegada de la Generalitat als Països Nòrdics, Francesca Guardiola, Bosch ha exposat la situació política que es viu a Catalunya en relació al judici als presos polítics.

 

A la reunió hi han assistit membres de la majoria de l’arc parlamentari islandès; en concret, de l’Independence Party, el Left-Green Movement, la Social Democratic Alliance, el Pirate Party i el Reform Party. Els diputats islandesos han exposat la solidaritat amb la causa catalana, i han qüestionat l’ús de la violència per part de la policia espanyola el passat 1 d’octubre.

 

Per la seva banda, el conseller Bosch ha agraït l’interès dels diputats islandesos pel que està passant a Catalunya, i els ha emplaçat a seguir interessant-se per la qüestió i a fer una defensa activa dels drets humans i les llibertats polítiques i civils. Justament, fa algunes setmanes el Parlament islandès va debatre una resolució sobre la violència policial de l’1 d’octubre, una resolució que s’ha traslladat per al debat a la Comissió d’Afers Exteriors.

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa