ANC i Òmnium avisen que utilitzaran el judici per "acusar l'Estat" de "vulnerar drets"

Les entitats criden a la mobilització en aquest dimarts però també durant tot el procés judicial

 

Els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Elisenda Paluzie i Marcel Mauri, han avisat, des de les portes del Tribunal Suprem, que pensen utilitzar el judici de l'1-O que comença aquest dimarts per "acusar l'Estat" d'haver estat "vulnerant drets fonamentals" dels presos i de la ciutadania. "és un judici polític que hem de convertir en un boomerang contra un Estat que no està a l'alçada de societat madura i del segle XXI", ha dit Paluzie després de l'acte unitari que entitats i polítics sobiranistes han fet a les portes del Suprem. Per a la presidenta de l'ANC, el judici servirà, a més, perquè els acusats "defensin els drets fonamentals de tots, el dret a la llibertat d'expressió, el dret a la manifestació, el dret a l'autodeterminació".

 

Per la seva part, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha insistit en la idea "d'acusar l'Estat des de dins del tribunal i des de la ciutadania" pel seu comportament amb l'independentisme. "Aprofitarem el judici com un altaveu per denunciar la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats", ha dit. A més, tots dos han volgut fer una crida a la "mobilització al carrer" en les manifestacions i concentracions d'aquest dimarts, però també en les que es faran durant tot el judici a Catalunya i a Madrid.

 

 

De la mateixa manera, Mauri ha volgut fer especial incís en que el judici "mai s'hauria d'haver celebrat", i tant és així que ha afirmat que "es demanarà que no comenci, que se suspengui", perquè la de l'1-O és una causa "plena d'irregularitats, deixa en la indefensió els acusats, i vulnera drets fonamentals".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?