El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
29 ciutadans s’autoinculparan a Madrid amb “els Jordis”
  • CA

 

 

Nou gest d’alt voltatge simbòlic contra el judici del procés que s’està celebrant al Tribunal Suprem. Un total de 29 personalitats rellevants de la cultura i educació s’autoinculparan en solidaritat amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez als jutjats de Madrid aquest dimarts al migdia.

 

El manifest entén que “l’enjudiciament dels Jordis encobreix la criminalització de la dissidència política”. “Ens autoinculpem sense estar necessàriament d’acord amb els fins polítics de les mobilitzacions del Primer d’Octubre a Catalunya”, continua.

 

Tot i això, els autoinculpats consideren que “aquesta mobilització social respon a un legítim exercici de Drets Fonamentals recollits en la Constitució com el dret d’associació, de reunió i manifestació i la llibertat ideològica i de pensament, que abasta, certament, el dret a expressar i difondre aquesta ideologia i pensaments”.

 

“En conseqüència, si la Justícia vol depurar responsabilitats penals per l’exercici de Drets Fonamentals, sol·licitem que valori l’obertura d’una causa penal contra nosaltres”, afegeix el manifest.

 

Entre els autoinculpación Pepe Beunza, el primer objector insubmís al franquisme (1971), i Ovidi Bustillo, un dels insubmisos de Can Serra (1975 ). També s’autoinculpen alguns premis nacionals de literatura (Manuel Rivas i Suso de Toro), escriptors i creadors culturals premiats pel públic i la crítica (Santiago Alba Rico, Alfons Cervera, Carlos Fernández-Llíria, Belén Gopegui, César Rendueles, Jorge Riechman, Víctor Sampedro), periodistes (Guillem Martínez, Marià de Delàs) i activistes sense edat (Amparo Grolimund, Montserrat Torruella, Quico Porret, Ignasi Ripoll) fins a sumar 29 autoinculpacions.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa