La cursa cap a les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig continua i ERC, aquest dimarts al vespre, ha celebrat un acte a la plaça del Consell de la Vila del barri de Sarrià (Barcelona) amb la presència de l’alcaldable per la ciutat, Ernest Maragall, i la cap de llista de facto per a la campanya dels comicis al Parlament Europeu, la parella del conseller Raül Romeva, Diana Riba, entre d’altres. Davant d’un públic menys nombrós que altres vegades -amb cadires buides malgrat començar mitja hora més tard del previst- i amb representació de diputats al Parlament com Marta Vilalta o Gerard Gómez del Moral, el partit, que veu possible repetir la victòria del 28-A, ha reivindicat una Barcelona que ha de ser “una ciutat global amb barris humans” i oberta a tothom, alhora que en les seves intervencions els candidats han atacat durament els projectes de Xavier Trias i d’Ada Colau i han posat en valor un projecte, el de l’exalcalde socialista Pasqual Maragall, que cal continuar i posar al dia. En clau europea, el partit s’ha postulat com “l’independentisme útil”, l’únic que pot desmuntar “la farsa judicial” del Tribunal Suprem i aconseguir la llibertat dels presos polítics, duent la “vergonya” de la repressió al Parlament Europeu amb Oriol Junqueras com a diputat i proposant “una nova Europa” per a tots els seus ciutadans.

L'acte d'ERC d'aquest dimecres al vespre a Sarrià | ERC Barcelona

L’acte d’ERC d’aquest dimecres al vespre a Sarrià | ERC Barcelona

La candidata a les europees, Diana Riba, ha fet esment un cop més a l’empresonament del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que “hauria de ser aquí” per fer campanya pel seu partit a les eleccions europees, per les quals és cap de llista. A més, ha criticat Riba, aquest mateix dimarts l’Estat ha tornat “a fer servir la presó” per impedir que faci campanya, en aquest cas al debat electoral organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio. És per això, ha dit, que “aquestes eleccions les hem de tornar a guanyar”. “Només hi ha un vot per desmuntar aquesta farsa judicial”, ha reblat Riba, en referència al vot a Esquerra, un vot que ha de servir per “posar Espanya davant del mirall” en unes eleccions “fonamentals” per enfortir el partit als municipis però també a Europa, que encara unes eleccions “crucials”, ha dit, per les crisis globals a què s’enfronta.

En una Europa que “sovint no es reconeix”, ha explicat, cal tornar el poder a la gent i construir una Europa “valenta i transformadora” que defensi el diàleg i el pacte com a forma de resoldre els problemes i que aposti per la pau i el respecte als drets de tothom. “Tenim el dret i el deure de proposar una nova Europa”, ha continuat Riba, que també ha d’incloure “totes les dones valentes, del poble més petit al poble més gran de Catalunya”. El vicepresident Aragonès també ha recordat com el ministeri de l’Interior, del PSOE, ha impedit que Oriol Junqueras participés al debat, una “decisió política” del partit del president espanyol, Pedro Sánchez, que cal “denunciar” per la “voluntat política” que hi ha al darrere. “Com que no volen que els torni a guanyar, el volen silenciar”, ha dit Aragonès recordant el passat 28-A, que ha reivindicat el seu partit com “l’independentisme útil” per combatre la repressió, una unió de “diverses tradicions” polítiques amb un objectiu comú. “Som els de les conviccions i els que fem la feina”, ha reblat, i és per això que cal “acumular” els vots en ell per aconseguir que l’alcaldia de Barcelona torni a ERC “després de vuitanta anys” i fer les transformacions que “alguns han deixat al calaix”.

La candidata d'ERC a les eleccions europees, Diana Riba | ERC Barcelona

La candidata d’ERC a les eleccions europees, Diana Riba | ERC Barcelona

Ernest Maragall, que ha tancat l’acte, ha tingut unes paraules de record per a Junqueras i Romeva per explicitar “què representa Esquerra Republicana” en aquestes properes eleccions i s’ha mostrat convençut que la seva formació pot vèncer-les a tots els nivells. “Barcelona demana ser governada” amb “una intenció explítica”, ha afirmat l’alcaldable, però també ha afirmat que creu que “Barcelona ens espera”. A més de l’il·lusió i les ganes, però, ha reconegut que cal “una funció i una responsabilitat” i enfrontar els problemes que el govern municipal actual no ha enfrontat. “Som l’autoritat democràtica, ha dit Maragall, que ha de combatre la inseguretat; el problema de l’habitatge, els salaris i la desigualtat; el “negoci especulatiu” dels pisos turístics i que Barcelona sigui una ciutat “neta i segura”. També ha parlat d’una ciutat que cal “conquerir” per omplir-la de valors positius i reformar-la de dalt a baix per atendre els problemes i les necessitats dels seus ciutadans. En relació amb les reunions d’activistes feixistes a la plaça Artós, al mateix districte, Maragall ha afirmat que “s’ha d’acabar” i que, si és alcalde, farà que s’acabi, cosa que ha provocat un gran aplaudiment dels assistents.

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall | ERC Barcelona

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall | ERC Barcelona

Esquerra vol “guanyar aquesta ciutat”, ha afirmat la regidora Gemma Sendra, perquè el seu partit sap “què necessita”. Tot recordant “una infància feliç en una Barcelona molt fosca”, ha reivindicat el maragallisme dels anys vuitanta, que va dur els Jocs Olímpics a la ciutat i on “tot era possible”, davant la ciutat “business-friendly” de Xavier Trias que, en el seu parer, va perdre “el nostre patrimoni” a mans dels fons voltor. Aquesta situació, ha considerat, s’ha “agreujat” amb el govern d’Ada Colau, una situació que cal enfrontar “urgentment” juntament amb altres reptes globals, com ara el canvi climàtic. Per a ella, “cal posar les bases d’un nou contracte de ciutat basat en la confiança”, i canviar moltes coses per fer que Barcelona “emergeixi amb força”. L’economista i número tres de la llista per Barcelona, Miquel Puig, també ha recordat el passat de Maragall a l’Ajuntament de Barcelona amb el PSC mentre ell era a la Generalitat amb CiU, una època amb “molta tensió” entre les dues bandes de la plaça de Sant Jaume però on es va construir un “projecte d’èxit” que cal “redefinir”. Qui el va convèncer per concórrer a les eleccions, però, ha reconegut que no va ser Maragall sinó Oriol Junqueras. Una petició feta “per algú que és a la presó”, ha explicat, no es podia rebutjar. Puig ha donat suport a la idea del fracàs de Trias i Colau han fracassat i ha apostat per fer una ciutat “de què ens sentim orgullosos”, aliant una “els interessos de les persones i els de les institucions” per fer “una ciutat pròspera” i que “socialitzi l’èxit” per fer-la un bon lloc per a tothom.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ORIOL a desembre 05, 2020 | 05:21
  ORIOL desembre 05, 2020 | 05:21
  PUIGDEMONT ESTA GORDO , HINCHADO , DEFORMANDOSE .
  • Icona del comentari de: ORIOL a desembre 05, 2020 | 05:21
   ORIOL desembre 05, 2020 | 05:21
   PUIGDEMONT ESTA GORDO , HINCHADO , DEFORMANDOSE .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa