El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC toca el cel europeu: “Som la força catalana amb més influència”

Nit d’alegria i bones notícies per al PSOE. L’esquerra ha aprofitat el vent de cua i ha tornat a treure uns resultats molt bons en aquest apassionant 26M. L’impuls de les generals ha ajudat, i molt, a l’agrupació vermella en les eleccions europeesJosep Borrell ha estat una de les cares triomfadores de la nit a Madrid, mentre que Javi López ha tret pit de bons resultats a Catalunya. Els socialistes tindran un bon grapat de representants al Parlament europeu, amb un total de 20 diputats.

Javi López /  J. N.

Són els guanyadors d’aquestes eleccions, el que s’ha evidenciat en els seus amples somriures. El Parlament Europeu serà ben vermell, el que fa que el PSOE agafi força també fora d’Espanya. Quedar per davant del Partit Popular sempre els fa il·lusió, i encara més si es queden a 8 escons. 

Però Barcelona també ha vibrat amb aquests bons resultats. Javi López ha defensat durant tota la campanya el pes que podia tenir el PSC a Europa, ja que prometien “protegir” els ciutadans i l’amenaçat projecte europeu. El resultat? Un boníssim segon lloc a Catalunya per darrere de Junts per Catalunya, tot superant ERC contra tot pronòstic. Sorpresa a Europa, el que els omple de felicitat. López ha comparegut davant de la premsa amb un somriure d’orella a orella, entre aplaudiments i crits d’alegria: “El PSOE és el guanyador de les eleccions a Espanya. Rotunda victòria del nostre company i amic Borrell a Europa. 20 escons. Els europeus han sabut reconèixer la rellevància que tenien aquestes eleccions, liderarem a Europa. Hem obtingut uns grans resultats amb el 22% dels vots. Ens convertim en un partit amb molta força”.

Javi López PSC  J. N.

 J. N.

“Europa estava en una cruïlla i nosaltres ajudarem a tenir una Europa més democràtica, feminista i ecologista. Liderarem l’alternativa a Europa. Donem gràcies per tots els vots. Serem la força catalana amb més força d’influència a les institucions europees. És una nit de celebració“, ha prosseguit contundentment.

La seu del PSC ha passat del silenci sepulcral, de l’expectació i la prudència, a viure una autèntica festa. Les europees els han fet tocar el cel, ara toca centrar-se a liderar un projecte europeu amb molts reptes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa