VidaCaixa obté un benefici de 358,7 milions durant el primer semestre

Les primes i aportacions creixen un 17,4%, fins als 5.265 milions, impulsades pel negoci vinculat a productes d'estalvi

VidaCaixa, el grup assegurador vinculat al grup CaixaBank, va obtenir un benefici de 358,7 milions d’euros durant el primer semestre, un 11,6% més respecte al mateix període de l’exercici anterior. La companyia atribueix la millora dels resultats a un increment sostingut dels recursos gestionats, així com un major volum en les carteres de negoci. Entre gener i juny, les primes i aportacions de l’empresa van créixer un 17,4% en termes interanuals, fins als 5.265 milions d’euros, impulsades pel negoci vinculat a productes d’estalvi. En concret, els plans de pensions i productes d’estalvi van generar uns ingressos de 4.604,1 milions (+21,1%), mentre que les primes vinculades a assegurances de vida i risc van situar-se en els 660,9 milions (-3,4%).

Segons les dades facilitades aquest dimecres per la companyia presidida per Jordi Gual, els recursos gestionats per VidaCaixa han superat per primera vegada els 100.000 milions, en bona part degut al fet que el patrimoni dels plans gestionats per Bankia ja s’inclouen dins el grup CaixaBank. A finals de juny, els recursos gestionats van assolir els 100.680,2 milions, un 8,8% més en comparació a l’any passat.

Per altra banda, la rendibilitat de l’asseguradora durant els últims dotze mesos se situa en el 13,8%, més de dos punts per sobre la mitjana del sector a l’Estat (11,4%). Finalment, la solvència de l’entitat es manté en nivells estables i assoleix una ràtio del 177% sobre el capital requerit.

Nou comentari