El vandalisme a Renfe costa als catalans més de 10 milions a l'any

Durant el 2017, l'empresa pública de l'estat va tramitar 2.123 denúncies relacionades amb actes vandàlics, agressions o frau, entre altres
Renfe gasta 10,6 milions per culpa del vandalisme
Renfe gasta 10,6 milions per culpa del vandalisme | Gemma Aguilera

Malauradament, l'incivisme i els actes vandàlics comesos en infraestructures públiques acaben repercutint en la butxaca de tots els ciutadans. Com a serveis públics, es paguen amb els diners de tots els contribuents. És el cas, per exemple, del servei de ferrocarril que presta l'operador Renfe, empresa del ministeri de Foment, El 2017, l'empresa ha hagut d'invertir 10,7 milions d'euros per culpa d'actes vandàlics de tota mena que els ciutadans han provocat als seus trens i estacions, segons les dades a què ha tingut accés El Món. A més, els actes vandàlics han provocat retards en el servei, que han afectat prop d'un milió de clients. 


 

Concretament, Renfe ha hagut de gastar-se 6,7 milions d’euros en la neteja de més de 85.000 m2 per eliminar els prop de 6.000 graffitis que van aparèixer als trens de Rodalies durant l’any passat, segons les dades que ha pogut consultar aquest diari. Altres actes vandàlics han estat el trencament de vidres, buidat d’extintors, trencament de mobiliari, ús indegut d’aparells d’alarma, alteració de ordre públic, atropellament d’objectes indegudament col.locats a la via o atacs amb pedres als combois. Aquests actes han suposat un cost de 4 milions d’euros i l’afectació en retards a 927.000 clients de Rodalies de Catalunya.


 

Renfe recorda que la competència de seguretat ciutadana no correspon a l'operador, però que tot i així, l’empresa ha invertit 13.895.000 euros en seguretat el 2017 a Catalunya. Aquest departament consta de 550 persones que treballen per la seguretat dels clients i dels equipaments, i en el darrer exercici ha tramitat 2.123 denúncies relacionades amb actes vandàlics, agressions o frau, entre altres.
Comentaris
agafo el tren a diari i es una vergonya com la renfe te abandonats als viatgers , no passa un revisor ni per casualitat, la gent es cola com vol , jo faig el trajecte passeig de gracia -cardedeu , i veure com la gent es cola mentres tu paques 78 euros mensuals de bonotren cabreja molt , a part nomes dos trens per hora , al segle XXI es una vergonya , i els grupetrs de moros que entren al vagó i fumen a dins es indingnant. tot s´ho gasten en la merda dels aves
Antoni
Ès una vergonya veure amb quina gran impunitat que s’enpastifen els wagons dels trens, els metros, les parets, les portes d’establiments amb uns grafits que en 30anys expressen milers de vegades el mateix sense evolucionar ni una coma i que costa als ciutadans un grapat de mil·lions. Passejar per Barcelona un diumenge al mati pel casc antic penses que el problema no interessa a ningú.
kiko
Es una empresa que pertany al Ministerio tal i com l article diu, si no ho saben gestionar que donin les competencies a la Generalitat.
Fat Boy
I el vandalisme DE Renfe (retards, manca de manteniment, manca de renovacio del material) quan costa als catalans?.
Jordi
A veure quan els mossos actuen contra aquests actes de catalans vandàlics, si es llegeix l'estudi es pot veure com les accions violentes s'accentuen en els municipis governats per la dreta catalana. Cal començar a dir les coses ben clares. Ja n'hi ha prou de fer malbé i empastifar allò que és de tots !
Un usuari de la R-1
Jordi, ets una mica repelènt i s'et veu la intenció, em pots dir quin municipis estan governat a Catalunya per la dreta espanyola?, ho dic perquè remarques lo de catalana, jo he vist en el primer tren de diumenge linia R-1, trencar seients, i mobiliari, i no eren catalans o nadius d'aqui, una vegada eren un grup de noies-si, noies- xinesses, i un altre un grup de noies negres adolescents, he vist fumar dins i barallar-se -tinc foto- i no passa ni un "segurata" en trens de anada i sortida discote
Jordi
Quan dius xinesos o negres vols dir que no són catalans ? Només són catalans els de raça blanca ? Osti, R1 al K.K.K. busquen adeptes potser podries passar-te per Alabama i allà faries fortuna... en quant a la dreta parlo de la catalana, la del 3%, et queda més clar així?

envia el comentari