El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Urbas afronta l’etapa post-Covid amb el seu pla estratègic fins al 2022 assegurat
  • CA

Urbas Grup Financer, empresa espanyola especialitzada en la promoció immobiliària i la gestió de sòl, encara els propers mesos de reactivació econòmica després de la pandèmia de Covid-19 en una posició que li permetrà abordar amb garanties el seu pla de negoci fins al 2022.

La promotora cotitzada està encarant el 2020 com un punt d’inflexió en la seva estratègia per impulsar el negoci i reorganitzar el seu deute, després de quadruplicar guanys i multiplicar per 25 la xifra del seu negoci en el primer trimestre del l’any.

Una estratègia que es recolza en la cartera de sòl propi de la promotora, que abasta més de 18 milions de metres quadrats diversificats per tot Espanya, i que li permetrà executar diversos desenvolupaments residencials sense necessitat d’adquirir nous terrenys en els pròxims tres anys.

A aquesta fortalesa de banc de sòl cal sumar l’aposta per diversificar negoci en el qual la companyia ha estat immersa en els últims mesos, amb l’objectiu de complementar l’activitat principal d’Urbas, la promoció residencial.

Així, l’adquisició de Construcciones Murias (amb actius per sobre dels 40 milions d’euros i amb projectes per desenvolupar per valor de 135 milions) el passat mes de març va permetre a la promotora entrar en el negoci de la construcció i millorar els seus ingressos, obrint més el camí a noves operacions corporatives que facilitin la seva entrada en nous mercats.

Estabilitat de valor

Les accions de la promotora immobiliària es mantenen aquestes últimes setmanes al voltant de 0,0068 euros, fet que suposa recuperar nivells previs a l’esclat de la pandèmia, quan el valor oscil·lava entre el 0,0068 i el màxim de 0,0082 que va aconseguir a mitjans de gener.

Igualment, en el marc d’aquest pla estratègic, la promotora cotitzada continua treballant en el seu pla de diversificació internacional de mercats, amb el focus posat a l’Orient. Urbas es troba entre les dues empreses finalistes de la fase final de l’concurs per desenvolupar un complex immobiliari d’oficines i locals comercials sobre l’estació d’Union Station, al centre de Dubai.

En paral·lel, avança en un macroprojecte turístic a Cuba on planeja invertir al voltant de 3.000 milions d’euros en aquest projecte, que compta amb un pla de desenvolupament a 25 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa