Un fons australià presenta una oferta de 5.060 milions pel 22,69% de Naturgy

IFM oferirà 23 euros per acció, un 19,7% més respecte al valor dels títols de Naturgy al tancament de l'última sessió

El fons australià IFM Global Infrastructure ha presentat una oferta de 5.060 milions d’euros pel 22,69% de Naturgy. Segons ha informat la companyia energètica a través d’un comunicat remès aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’oferta d’IFM contempla el pagament de 23 euros per acció, un 19,7% més respecte al valor dels títols de Naturgy al tancament de l’última sessió de borsa, un 22,7% més respecte al preu mitjà per acció durant l’últim trimestre i un 28,9% més en comparació al preu mitjà de l’acció durant els últims sis mesos.

En cas que la proposta tirés endavant –la condició és que almenys el 17% del capital social de Naturgy accepti l’oferta-, IFM optaria per un pagament en efectiu. L’Oferta Pública d’Adquisició per part d’IFM Global Infrastructure es formula exclusivament al mercat espanyol i contempla l’adquisició d’un màxim de 220 milions d’accions de Naturgy (representen el 22,69% del capital social). En el comunicat remès a la CNMV, el fons australià considera que el preu de l’oferta és un preu “equitatiu”, i afegeix que justificarà el seu argument mitjançant un informe de valoració per part d’un expert independent. Alhora, IFM Global Infrastructure assegura que no té intenció d’excloure de cotització les accions de Naturgy.

L’oferta resta ara pendent de l’autorització prèvia per part del Consell de Ministres. En aquest sentit, IFM ja ha anunciat que presentarà “tan aviat com sigui possible” la sol·licitud d’autorització a la Direcció General de Comerç Internacional i Inversions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme perquè l’operació sigui aprovada. Així, la CNMV no podrà autoritzar l’oferta fins que el govern espanyol doni el vistiplau a l’operació.

IFM Investors –matriu d’IFM Global Infrastructure- és un dels majors fons d’inversió a escala global que acumula participacions en aeroports com el de Manchester, Brisbane o Perth, empreses com FCC Aqualia o Veolia i en terminals de ports com el de Gdansk (Polònia) o Mersin (Turquia). El grup acumula més de 25 anys d’experiència en el sector de les infraestructures i gestiona actius per un valor total de 148.000 milions de dòlars (121,75 MEUR).

Naturgy es pronunciarà sobre l’OPA quan sigui “legalment preceptiu” 

Naturgy es pronunciarà sobre l’OPA del fons australià IFM Global quan l’oferta s’hagi formalitzat i sigui “legalment preceptiu“. De fet, en un fet rellevant a la CNMV, l’empresa ha dit que el seu consell d’administració valorarà l’oferta “quan ho consideri oportú”. Naturgy ha conegut les intencions del fons d’inversió a través del comunicat que s’ha publicat aquest matí a la CNMV. Mentrestant, Naturgy assegura que “continuarà operant els seus negocis en el millor interès dels seus accionistes, tenint en compte els condicionants derivats del procés d’oferta“. En aquest context, la companyia ha contractat els serveis de Citi i Freshfields.

Comentaris

    SPAIN FOR SALE 26/01/2021 11:37 pm
    Antes Australiana que Castellana

Nou comentari