El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un de cada quatre joves menors de 24 anys ha rebut ingressos ‘en negre’ durant els últims tres anys
  • CA

Un de cada quatre joves menors de 24 anys ha rebut ingressos ‘en negre’ durant els últims tres anys. Així ho indica un informe publicat aquest dimecres per InfoJobs, el qual menciona els dos condicionants més importants per entendre aquesta tendència. O bé les empreses no ofereixen més alternatives (ho indiquen el 50% dels enquestats), o bé els treballadors es veuen obligats a buscar alternatives en l’economia submergida per obtenir uns ingressos que complementin uns salaris excessivament baixos (29%).

També existeixen altres motius, com el fet de no voler pagar impostos “desproporcionats” (29%) o la possibilitat de perdre la prestació d’atur (12%).Entre els enquestats que reconeixen rebre part del seu sou en negre, gairebé la majoria (un 72%) admeten que aquesta partida representa menys del 25% dels seus ingressos mensuals. En un 18% dels casos, els ingressos en B suposen entre el 25% i el 50% del salari dels treballadors, mentre que en un de cada deu casos, els ingressos en B representen més de la meitat del sou.

Per altra banda, l’estudi assegura que el 20% dels espanyols estaria disposat a rebre el seu sou en B, una opció que pren més força entre les persones que es troben a l’atur.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a agost 11, 2021 | 21:12
    Pep agost 11, 2021 | 21:12
    No existeix el diner negre, si algú em pot explicar com gastar calers i no pagar impostos indirectes li agrairé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa