El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un 20% dels catalans veu perillar la seva feina
  • CA

Fa mesos que la crisi econòmica global s’ha instal•lat a les nostres vides. No hi ha dia que l’estancament i la recessió econòmica mundial no siguin noticia per una o alta raó. Tot i que en alguns casos aquest ressò mediàtic pugui semblar exagerat, la veritat és que els efectes del terrabastall econòmic es deixen sentir, també en la població i el ciutadà. Aquesta és la principal conclusió de “L’enquesta” que ha realitzat el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) que publica TV3. Segons aquest informe, un 55% de catalans asseguren que la crisi econòmica els ha afectat en la seva economia més domèstica.

Segons aquest estudi, que tal i com ha informat TV3 es publicarà periòdicament, un 20% dels enquestats creu que hi forces o moltes possibilitats que perilli la seva feina en els pròxims sis mesos. Els habitants de l’entorn més immediat de Barcelona són els que noten més la crisi, així ho reconeixen un 60% dels enquestats que viuen a la regió metropolitana de Barcelona i un 56,3% dels que viuen a l’àrea metropolitana. En canvi, les turbulències econòmiques són lleugerament més suaus a la Ciutat Comtal (53,8%) i a la resta de Catalunya (52,8%).

Altres dades destacades de l’estudi són que les dones noten més la crisi que els homes i que la franja d’edat d’entre 30 i 59 anys seria la més afectada. Un 60% dels enquestats contesten que la crisi repercuteix en la pèrdua de poder adquisitiu degut a la pujada generalitzada dels preus. La majoria d’ells han optat per limitar l’oci i eliminar capricis. Per altra banda, dues terceres parts dels entrevistats tenen poca o cap confiança que d’aquí un any hagi millorat la situació econòmica mundial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa