Tremosa insta l’Estat a ajornar impostos o injectar diners a les empreses

El conseller d'Empresa i Coneixement insisteix en que els testos d'antigen permetran reobrir els sectors afectats

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, reclama a l’Estat que ajorni impostos o injecti diners a l’economia de les empreses afectades per la crisi del coronavirus. Tremosa assenyala que “tots informes internacionals” diuen que la d’Espanya és la “crisi més profunda” perquè és el país “que menys diners ha injectat i que menys impostos ha ajornat”. “Aquesta és una responsabilitat del govern espanyol i li hem de seguir reclamant que prengui mesures per salvar Pimes, abans no sigui massa tard”, ha destacat.

Per contra, el conseller considera que des del Govern s’ha actuat “ràpid” per donar resposta als sectors afectats pel tancament. Tremosa ha recordat que fa deu dies es va aprovar una primera ajuda de 40 MEUR al món de l’hostaleria i la restauració, que s’ha ampliat amb 40 més arran de la pròrroga del tancament dictaminat aquest dimecres. A més, el titular d’Empresa i Coneixement també ha posat en valor el decret dels lloguers que reparteix el cost de l’arrendament al 50%. Tremosa considera que es tracta d’una decisió “important” perquè “intenta aguantar” aquells negocis que han hagut d’abaixar la persiana temporalment.

En relació al model de testos d’antigen que han sortit, el conseller ha assenyalat que la Generalitat n’ha comprat un milió i que es provaran en un polígon el proper dimecres 5 de novembre. També ha destacat la importància d’aquest tipus de test perquè, assegura, quan estiguin generalitzats permetran una tornada a una certa normalitat. “La vacuna encara trigarà, però amb aquest test ràpid, fiable i econòmic es podrà omplir de nou, restaurants, teatres, avions o universitats. Aquests sectors tan importants per a Catalunya poden ser normalitzats en pocs mesos”, ha destacat. Per això, Tremosa ha explicat que seguiran insistint en què cal resistir durant uns mesos fins que els testos d’antigen siguin d’ús generalitzat i “es pugui tornar a la normalitat”.

Nou comentari