Tremosa critica “l’intent grotesc” de Moncloa de “monopolitzar” els fons europeus

El conseller d'Empresa i Coneixement elogia les polítiques de Merkel davant la Covid-19 i critica les del PSOE i Podemos a Espanya

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha criticat aquest dimecres “l’intent grotesc” de Moncloa de “monopolitzar directament” la gestió dels fons europeus, impulsats a causa de la crisi de la Covid-19. Tremosa així ho ha manifestat en el marc de la presentació del seu darrer llibre Catalunya potència logística natural (Editorial Pòrtic), al costat de la diputada de JxCAT, Elsa Artadi, a la llibreria Ona de Barcelona.

Tremosa s’ha mostrat molt optimista amb aquests fons europeus, “un pla intens” que fa anys com a eurodiputat no se l’hagués imaginat, ha admès: “El virus ha estat un xoc dramàtic, però ha tret la millor cara d’Europa”. El conseller ha destacat que es tracta de 750.000 milions d’euros amb deute públic de la UE emès en conjunt per tots. “Es col·locarà al moment”, ha remarcat.

El conseller d’Empresa i Coneixement s’ha mostrat optimista i esperançat amb el futur econòmic de Catalunya, malgrat la crisi de la Covid-19, durant la presentació del llibre. L’obra fa un repàs sobre el passat de Catalunya com a potència logística i ofereix algunes reflexions esperançadores sobre el futur. “He vist un potencial meravellós, per poc que puguem aprofitar els fons europeus aquest país és una font sense fi de talent i possibilitats”.

El conseller ha destacat el posicionament mundial de Barcelona en el pla econòmic i ha fet referència a la “dècada prodigiosa” amb un paper fonamental de la Fira. També ha destacat el fet que la ciutat s’hagi convertit en un hub tecnològic “sense suport públic”. “Als rànkings només hi ha capitals d’Estat, només una que no ho és: Barcelona”, ha destacat.

En la presentació, Elsa Artadi també ha ressaltat la potència econòmica de Catalunya malgrat que l’Estat hi juga en contra: “No ha volgut donar empenta, eines ni instruments per facilitar que el progrés i la riquesa entres pel Mediterrani, amb una política recentralitzadora”.

Tremosa també ha fet referència a les polítiques dels governs davant europeus davant la crisi de la Covid-19 i ha contraposat l’estratègia d’Angela Merkel d’Alemanya enfront de les fórmules encarcades del govern progressista espanyol. El conseller ha elogiat els plans de Merkel davant el virus, molt més eficients per l’economia que les estratègies espanyoles.

Comentaris

  En fi 18/11/2020 8:25 pm
  I que t'esperaves Ramón, que això ja ho deia el pujol
  Menos mal 19/11/2020 8:15 am
  Este gobern de la Generalitat coge los fondos europeos y ya se sabe en qué se los van a gastar, en Waterloo, chiringuitos para ellos, subirse el sueldo (todos ganan más del doble que el presidente del gobierno de España), embajadas y un satélite, nada en hospitales, educación, en nada que perjudique a los Catalanes, incluido los indepes, menos mal que ellos no lo van a repartir.
  ¿Muchos ninis que colocar, Ramoncin? 19/11/2020 9:11 pm
  Tranquilo, siempre podrás enchufarlos en Ferrovial o similar. Donde una puerta e cierra, ciento se abren.
  Lleida 20/11/2020 7:40 am
  Vosaltres molt parlar però ens vau vendre. Pertany tota cap s casa!!!;
  JordiP 20/11/2020 10:21 am
  Grotesc? Noooo ... És lo habitual. És que no recordeu que "Madrit és Espanya i Espanya és Madrit"? Quien parte y reparte se lleva la mejor parte. N'hi ha prou amb estudiar una mica el realitzat dels PPGGE de uns pocs anys per a veure clar que Madrit és l'imbornal d'Espanya per on se'n van els recursos de tots els espanyols. Una altra forma de comprobar-ho és visitar Madrit acompanyat d'un madrileny de socarrel. Es veu clarament l'acompliment de la teoría "queipodellanesca" del vergel i
  Bulos Tremosa, Societat Il·limitada 20/11/2020 1:08 pm
  Cap credibilitat. El grotesc és el bulero Tremosa. De veritat, cap credibilitat al que digui aquest paio.

Nou comentari