Els treballadors de Nissan, “decebuts” amb les administracions

Representants de la planta de Zona Franca compareixen al Parlament, i demanen ajuda per posar totes les traves possibles per al tancament de la fàbrica

Els treballadors de Nissan estan en guerra al carrer per evitar el tancament de la planta de la Zona Franca, però també han aprofitat la via política per intentar salvar els 3.000 llocs de treball que s’esfumaran si finalment la multinacional abandona Catalunya a finals d’any. Avui el Parlament ha volgut debatre sobre aquesta qüestió, i ha citat a les comissions d’Empresa i Coneixement i de Treball, Afers Socials i Famílies per a informar sobre el tancament de les plantes de Nissan. Però la direcció de Nissan ha fet arribar una carta als diputats en què expressa la seva “voluntat de no comparèixer”. Hi estaven citats Frank Torres, director de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso, vicepresident, Juan Luis Pla, director de relacions institucionals, i Gianlucca de Ficchy, vicepresident sèniro de Nissan Europa. Qui sí compareix són els representants del comitè d’empresa de la planta. 

Els treballadors de Nissan han acusat l’empresa d’ofegar la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona expressament i de mentir amb les dades que justifiquen el tancament de les instal·lacions a Catalunya. “Nissan ens ha enganyat a tots”, ha dit Miguel Ruiz, del sindicat USOC. Durant la seva intervenció, els membres del comitè d’empresa han demanat als governs que facin “l’impossible” per dificultar la marxa de l’empresa i han insistit a reclamar la derogació de la reforma laboral. “Nissan marxa ara de Barcelona perquè li és fàcil”, ha dit Ruiz. Els sindicalistes s’han mostrat decebuts amb les administracions, a qui han retret que actuessin quan ja era massa tard.

Durant la seva intervenció, els sindicalistes han reclamat als representants polítics que treballin per recuperar l’autorització administrativa dels processos d’acomiadament col·lectiu. “És molt fàcil tancar una fàbrica a Espanya, en altres llocs és més difícil. Aquí tenen un mes de període de consultes, ens expliquen la ‘milonga’ que volen i marxen. Això s’ha de canviar”, ha reclamat el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente.

Nou comentari