Els treballadors afectats per ERTO a Catalunya se situen en els 724.200

Un total de 97.962 empreses han presentat expedients temporals

Els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus a Catalunya s’han situat aquest divendres en els 724.218, uns 800 més que fa una setmana, increment cada vegada menor. Un total de 97.962 empreses han presentat expedients temporals davant la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, l’autoritat laboral competent a Catalunya, segons les últimes dades del departament. El 93,3% dels ERTO presentats des de mitjan març són per causa de força major i afecten el 84,1% dels treballadors, als quals se’ls ha suspès temporalment el seu contracte i passen a tenir dret de cobrar l’atur, malgrat que molts d’ells estan tenint problemes per rebre la seva prestació.

La majoria dels expedients temporals es concentren a la província de Barcelona, amb 71.604 ERTO i 570.201 empleats, i el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les comarques catalanes més afectades. Els serveis són el sector més afectat, amb 79.502 expedients temporals i 507.610 treballadors afectats, seguits de la indústria, la construcció i l’agricultura.

Les xifres que dóna la Conselleria recullen els expedients de les companyies que desenvolupen la seva activitat en centres de treball situats íntegrament al territori català i les que els tenen repartits en diferents comunitats autònomes però el 85% de l’activitat es realitza a Catalunya. Així, als més de 723.300 treballadors als quals se’ls ha aplicat un ERTO, s’ha de sumar els empleats d’empreses que tenen centres de treballadors en dos o més comunitats autònomes, que els presenten davant el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Nou comentari