Treball convoca a sindicats i al Grupo Jorge divendres al matí

La crisi de Le Porc Gourmet continua després de la comunicació de vaga
Chakir el Homrani, conseller de Treball, aquest migdia al Parlament
Chakir el Homrani, conseller de Treball, aquest migdia al Parlament | ACN

CCOO i UGT  han registrat aquest dimecres al matí una vaga indefinida als centres de la companyia, després que el grup, tal i com va avançar El Món,  hagi avisat que estudia tancar els dos escorxadors que té a Catalunya (Santa Eugènia de Berga i Mollerussa) i deslocalitzar l'activitat.  El sindicats han demanat al departament de Treball que no permeti les "amenaces" de deslocalització del Grupo Jorge i s'impliqui en el conflicte amb l'empresa càrnia.  

 

La reacció i la petició dels sindicats no s’ha fet esperar. Des del Parlament, el nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha detallat que convocaran a sindicats i al Grupo Jorge "en les properes hores". Fonts del departament han assegurat que serà divendres a les 9 del matí per iniciar un procés de mediació. "Estem segurs que ens en podem sortir i que la millor manera és la capacitat que tenim de mediar", ha afirmat el Homrani.


 

 "El problema no el solucionaran deslocalitzant la seva producció fora de Catalunya perquè el problema és més elevat", ha assegurat el conseller de Treball, que ha dit que volen "generar totes les eines possibles" perquè empresa i treballadors "arribin a acords". 

 

El Homrani ha avisat a l’empresa que amb la deslocalització no evitaran l’escomesa de la Inspecció de Treball. "Faltaria més que no féssim la nostra feina", ha dit el conseller, que ha remarcat que seguiran treballant contra les "irregularitats". En aquest sentit, ha recordat que hi ha "diversos expedients oberts" contra el Grupo Jorge que mostren que "poden haver-hi problemàtiques". El conseller ha assegurat que seguiran "ajudant al teixit productiu" a adaptar-se a la llei de cooperatives i a complir el marc laboral.


 
Comentaris

envia el comentari