El TC anul·la parcialment el decret de l'ajuda de 426 euros a aturats de llarga durada

Tot i això, l'alt tribunal espanyol no toca les subvencions
Oficina de treball del SOC
Oficina de treball del SOC | SOC

El Tribunal Constitucional ha anul•lat alguns articles del decret que avala l'ajuda de 426 euros mensuals als aturats de llarga durada. La sentència, però, no afecta el cobrament de les subvencions. Així, l'alt tribunal dona la raó al govern basc i considera que el Programa d'Activació per a l'Ocupació aprovat pel govern espanyol envaeix competències autonòmiques. El decret, aprovat el desembre del 2014 pel Consell de Ministres, atribueix al Servei Estatal d'Ocupació Pública (SEPE, per les seves sigles en castellà) la gestió d'aquestes ajuts, així com la capacitat d'atorgar-los. Però el TC considera "inconstitucionals" les referències del reial decret al SEPE i assenyala que són les autonomies les que tenen aquestes competències.


 

El TC recorda que correspon al govern espanyol desenvolupar la legislació bàsica sobre aquesta matèria però exposa que "l'Estat no pot ignorar que la competència per a l'execució de les normes dictades en virtut de la competència estatal sobre les bases i coordinació de la planificació general de l'activitat econòmica correspon, en principi, a les comunitats autònomes"

  

  

"inconstitucionals i nuls"


Comentaris
miquel
Perquè el TC sempre va en contra dels més desafavorits?. Perquè el TC sempre tomba les lleis més socials?. Perquè el TC no fa de TC enlloc de fer de "gobierno"?. No m'estranya que la gent no cregui en la justícia. Poc a poc, enlloc de polítics hi haurà jutges en el "gobierno de España". O polítics en TC!!!!!
el teu
el recurso al TC hay que agradercérselo a los naciolistas vascos, que son los que recurrieron la l ey. Pero vamos, que el TC no va en contra de nadie, lo que tienen que hacer es estudiar bien las leyes que van a crear y consensuarlo con la mayoria, no politicas de rodillo.
Groc
Aixo nomes es una estratègia mes del PP per a guanyar vots ... jo soc qui dona les ajudes i jo trio a qui ... doncs NO
Cipollino
Ei, els unionistes... com ho veieu això? suposo que molt bé, al fin y al cabo yo soy apañó, apañó, apañó... a veure si madureu.
Fat Boy
Miquel, perque els mes desafavorits voten massivament el PP, C-s i PSOE?. Tranquil, la vida es una vall de llagrimes, pero hi ha qui, a sobre, es tira un esprai de pebre als ulls a cada eleccio. Sarna con gusto...

envia el comentari