Sun Rius: “A 11Onze, ajudar a tirar endavant negocis passa per davant de fer diners”

L’empresària santcugatenca, sòcia fundadora d’11Onze, creu que el banc dona “confiança i una seguretat perquè l’economia catalana pugui tornar a arrencar”

Sun Rius és una de les sòcies fundadores d’11Onze banc, el primer banc català que estarà fora de l’abast de l’Estat espanyol amb una fitxa bancària europea. Metgessa de professió, ara es dedica al sector del comerç a Sant Cugat del Vallès.

Què la convenç d’11Onze per sumar-se al projecte?

Des del primer moment em va semblar un projecte molt ambiciós i saludable per al país. No vaig tenir cap dubte que m’hi havia de sumar.

Què n’espera, com a ciutadana i empresària, al marge que com a sòcia en pugui recollir algun fruit, d’aquest banc?

Espero, per damunt de tot, que ajudi l’empresariat català a ressorgir una altra vegada, que torni a ser el motor del país com ho ha estat sempre, i una peça fonamental per fer créixer la societat catalana. El banc ha de fer que tothom es pugui guanyar bé la vida, sobretot que tothom pugui treballar. Donar oportunitats a molta gent perquè pugui engegar el seu negoci o seguir invertint en el negoci que ja rutlla.

La funció de donar crèdit, al seu entendre, no la cobreixen els bancs convencionals que ara operen a l’Esta espanyol?

La resposta que donen és molt deficient, cada vegada posen més traves per afavorir qualsevol inversió d’una persona que tingui ambicions de seguir treballant i millorar. Els empresaris ens trobem moltes barreres, de vegades infranquejables, per poder treballar. Per contra, a 11Onze la prioritat són les persones. Ajudar a tirar endavant negocis passa per davant de fer diners. Tenir beneficis no és el fonament del banc, sinó donar vida a tot l’empresariat perquè justament pugui donar vida al país.

Sun Rius confia que 11Onze impulsarà l’economia catalana finançant projectes empresarials JORDI PLAY

El banc començarà a operar quan encara estarem en plena pandèmia, i amb la gestió dels efectes desastrosos de la crisi econòmica i sanitària. Pren encara més força, el projecte d’11Onze per reconstruir el país?

Absolutament, perquè justament ara tothom està angoixat davant la incertesa de com evolucionarà tant l’economia com la salut. Jo que sóc del món del comerç, és un sector molt tocat, i ara l’angoixa per veure con ens en sortirem ens desborda. Trobar un banc que et doni la mà i que estigui disposat a ajudar-te en tot el que calgui et dona una confiança i una seguretat per pensar que podem tornar a arrencar una altra vegada. 

A més de revitalitzar l’economia, 11Onze neix com el primer banc català fora de l’abast del Banc d’Espanya, amb fitxa bancària europea, i amb una perspectiva de país molt diferent a la de la resta de bancs. Què suposa per a vostè aquest plus?

El teixit empresarial català sempre ha estat un model d’èxit, i ara, quan l’economia està en hores baixes, es troba lligat de mans i peus a la voluntat dels bancs espanyols, que tenen com a prioritat els beneficis. 11Onze ha de fer possible que totes les persones que tenen ganes de treballar realment trobin un punt de suport.

I el fet de no estar sota control d’Espanya?

Ser independents de l’Ibex-35 i del centralisme espanyols suposa que no estarem supeditats a les seves voluntats de tenir el control i el poder de tot, sinó que podem seguir caminant superant els esculls que ens posen perquè aquest país torni a agafar la força que necessita per assolir la independència.

A més, el client d’11Onze pot estar tranquil perquè els seus estalvis estan totalment protegits, perquè serà un banc europeu que compleix estrictament la normativa.

És un banc que compleix, naturalment, tots els requeriments d’un banc europeu, sota la normativa europea i totalment organitzat. Al darrere hi ha uns professionals que segur que no fallaran.

11Onze s’adreça sobretot a la petita empresa del país, però també als ciutadans en general?

Per descomptat, a 11Onze tothom tindrà el seu espai. L’assalariat, el jubilat, qui vulgui tenir uns estalvis… I els diners serviran per afavorir que el país tiri endavant. Però a més, serà una banca ètica, una banca que no invertirà en armament ni en afavorir l’explotació infantil i de dones vulnerables. Serà una banca que per sobre de tot prioritzarà les persones.

Els bancs, com totes les empreses, han de guanyar diners.

Sí, però aquesta no és la prioritat. Els socis fundadors no hem fet el pas per emmagatzemar poder i diners, ho hem fet per donar oportunitats a totes aquelles persones que vulguin treballar i mantenir els seus negocis.

11Onze farà la funció substitutòria de banca pública que tindria qualsevol estat i que Catalunya no té?

Sí, de moment ha de tapar aquest forat. Algú havia de fer el pas i l’hem fet nosaltres, i si un dia tenim una banca pública, fantàstic, podran conviure, però de moment nosaltres hem posat la primera pedra.

Metgessa de professió, Sun Rius es dedica al sector del comerç a Sant Cugat del Vallès JORDI PLAY

De ben segur que 11Onze serà etiquetat de “banc independentista”, però és un banc obert a tothom qui vulgui tirar endavant projectes. S’hi pot sentir cridat qualsevol ciutadà?

És un banc per a tothom que vulgui treballar, on hi haurà professionals que li posaran fàcil tot. És un banc obert a tothom, a Catalunya i fora de Catalunya.

Com a comerciant, com canviarà la seva relació amb els bancs quan 11Onze comenci a operar?

A mi m’agradaria que em sentís com a casa, que pugui estar treballant amb el banc de manera àgil i fàcil, que quan demanis alguna cosa et tractin com una persona, i que tinguis una facilitat notable per operar des de casa amb els dispositius mòbils i la pàgina web, amb un sistema molt més entenedor i àgil que el que ofereixen avui els bancs.

Comentaris

  adelaida pascual gou 04/03/2021 8:25 am
  espero més informació ,confiaré amb l. ,11
  Xavier Figueras 01/03/2021 5:48 pm
  Molt bé Sun, em de tirar endavant! No podem permetre que l'actual banca catalana estigui al servei de l'espanyolisme.
  Yos 01/03/2021 9:34 am
  En este banco irlandés o luxemburgués, se darán los préstamos sin avales. Cualquiera mete el dinero ahí...
  En cuanto se ponga en marcha, pondré mis ahorros en sus manos sin dudarlo 01/03/2021 8:14 am
  De hecho, pondría mi vida en sus manos, tal es la confianza que me inspira. Cosa que no ocurre con mi banco actual.
  Manel 28/02/2021 11:27 pm
  Pero si habéis tenido cien entre cajas y bancos,o es que la famosa Banca Catalana del avi Pujol, Caixa Catalunya etc,eran españolas,con esta puede pasar lo mismo,dependerá del control que se ejerza sobre el nuevo banco.
  Luisnomeacuerdo 28/02/2021 9:07 pm
  Venga chati toca otro empujoncito a los del banco para los paletos per la indapandansia. No deben haber picado aún demasiados borreguetes grocñordos.
   JlPEPELU 01/03/2021 5:18 pm
   No seas burro. Sea un banco con tendenciss independentistas o.no, fijara su sede en algún país y los ahorros de los depositantes estarán protegidos hasta 100.000 €, por DNI
   Elia 01/03/2021 9:29 am
   Si guapi, tú amb els més fatxes, has d'ajudar als del íbex pobrets, que encara no guanyen prou, encara que Endesa hagi multiplicat per cinc o més els guanys del any anterior...faltan nyordos com tú, de pèl al pit, perquè tots els fantasmes del teu estimat país visquin de puta mare! S'ha de mantenir la monarquia, l'exèrcit i tota la colla de mangantes que xupen del bote...si no fos per els bons espanyols com tu, que feria aquesta pobre gent??
  Doctor Strangelove 28/02/2021 8:14 pm
  Però si és una iaia! Doc.
  Pep 28/02/2021 7:19 pm
  Fabuloso. Aquí se advierte con claridad que toda medida represiva a la corta o a la larga se vuelve contra el represor. Con la acción de la salida de La Caixa de Cataluña para castigar al independismo, se produjo una reacción que nadie antes se había planteado. La idea de crear una Banca catalana propia y que ayudado también por el factor tecnológico permitirá quedar al margen de la intervención española. Es la mejor idea y la mejor iniciativa, con mucho, que ha tenido el independentismo en bastante tiempo. Esta pequeña grieta que se abre en este monolítico estado, lo acabará rajando y partiendo.
   11Onze serà un exit.. 01/03/2021 8:41 am
   Totalment d'acord, ara hem de anar per altres estructures, comunicacions, mentres no en tinguem una de completament propia, el que podem fer es operar amb les Catalanes, com Parlem.
  George Dann 28/02/2021 5:58 pm
  El chiringuito.... El chiringuito....

Nou comentari