Standard and Poor's no preveu rebaixes en la qualificació de solvència de l'Estat espanyol per la crisi catalana

L'agència de 'ràting' condiciona la decisió a què la crisi ''no vagi a més''
La manifestació a Barcelona ha unit gent molt diversa demanant democrà cia
La manifestació a Barcelona ha unit gent molt diversa demanant democràcia | Jordi Borràs

L'agència de qualificació Standard and Poor's (S&P) no preveu que hagi de rebaixar el ràting de solvència al Tresor espanyol pel conflicte polític entre Espanya i Catalunya ''a no ser que les tensions'' ''no vagin a més'', segons un informe publicat aquest dijous per aquesta agència. En el document, però, S&P no descarta que en el cas de la Generalitat es fes una ''excepció'' i s'acabés reduint la qualificació de solvència per l'impacte econòmic que es podria registrar, que fins i tot podria desencadenar una nova recessió. El 5 d'octubre passat, aquesta agència ja va anunciar una rebaixa de la qualificació de solvència de Catalunya (B+ / B) afegint la ''perspectiva negativa'' i va assenyalar que el 24 de novembre pròxim, quan hagi de revisar les qualificacions pugui rebaixar encara més la nota del deute de Catalunya pels dubtes sobre el desenllaç del conflicte amb Espanya. S&P no creu que la independència de Catalunya es pugui arribar a produir i assegura que una Catalunya que declari la seva independència no seria reconeguda per cap estat de la Unió Europea.

Comentaris
Isabel C.
No, és clar, si ja ens hem autoderrotat... per què s'haurien d'amoïnar, oi?
catala emprenyat
Doncs poca vista tenen... d'aqui a menys d'un mes ens menjaran els grans encerts que fan.... ja veurem a quan s'enfila l'interes del deute espanyols però que passarà dels 120 als 170 o més en un gran acceleró és meridia tot i els favors que li estan fent al rajoi
EL PROBLEMA RAU EN QUÈ LES TENSIONS ANIRÀ A MÉS...
Apunteu-vos aquestes dues dates: 17/10/17 i 20/10/17. El fet que en Rajoy hagi iniciat els tràmits del 155 està alarmant a més "gent" de la que ell (i d'altres de la seva corda es pensen). El que realment es cou no surt a la llum tan facilment com molts voldríem. El BCE és inflexible amb segons quines coses i les tensions (simplificant) entre el regne d'Espanya i la Generalitat de Catalunya no li estan agradant gens. El 155 és la caixa de pandora i "els carrers seran sempre nostres".
Sense alta tensió
no hi haurà independència! És el camí que ha triat Espanya! Endavant!
No esclar que no ja ja ja
pues molt bé, pues bueno, pues adiós.

envia el comentari