Sis de cada deu empreses que han fet un ERTO creuen que reduiran plantilla

Segons un estudi del CGE, el 88,3% ha vist reduïda la seva facturació en un 43,4% de mitjana

El 58,5% de les empreses que han fet un ERTO creuen que tendiran a reduir la plantilla en els propers mesos per l’impacte de la crisi del coronavirus mentre que entre les que no han aplicat cap expedient aquest percentatge baixa fins el 23,1%, segons un estudi elaborat pel Consell General d’Economistes i el Consell General de Col·legis Oficials de Graduats i Enginyers Tècnics Industrials d’Espanya. Una altra dada que aporta l’enquesta és que el 88,3% de les empreses han vist reduïdes les seves vendes en un 43,4%, amb un major impacte entre les microempreses i les que han fet ERTO. Entre les mesures que més reclamen les empreses, són ajudes a la digitalització, a la formació i la reducció de les quotes a al Seguretat Social i d’impostos.

Les empreses que han hagut d’aplicar el ERTO també són les que tenen pitjors expectatives de cara el 2021, així com les pimes, els negocis familiars i industrials i les de la construcció. En general, les empreses preveuen que el 35,6% de les empreses creuen que baixarà l’ocupació, que el 56% el mantindrà i el 8,4% l’augmentarà.

Quant a les expectatives en les vendes per a aquest 2020, les del segon milloren respecte el primer, tot i que continuen sent molt “desfavorables”. Així, si en la primera meitat d’any un 65,6% considerava que les vendes disminuirien, aquest percentatge cau fins al 47,2% a partir el juny de cara al segon semestre, mentre que si bé només un 5,8% preveia que augmentarien el primer semestre, durant la segona meitat d’any puja fins el 15,6%. De nou, les pitjors expectatives estan entre aquelles empreses que han hagut de fer un ERTO i entre les microempreses.

L’enquesta del CGE i el COGITI s’ha elaborat entre l’11 de maig i el 4 de juny sobre una mostra de 2.400 empreses, de les quals 1.225 empreses de l’Estat (95 eren catalanes), 670 són firmes i despatxos professionals d’Economistes (59 a Catalunya) i 492 de graduats i enginyers tècnics industrials (38 a Catalunya). Els sectors que hi han participat pertanyen a la indústria, a la construcció, al comerç i als serveis.

Nou comentari