El sector privat demana al Govern que "inverteixi en obra nova"

El vicepresident del Consell Assessor d'Infraestructures de Catalunya reclama a Foment que es "reactivin les obres aturades" a Catalunya i s'aposti pel corredor mediterrani
Un operar treballant en unes obres
Un operar treballant en unes obres | Àlex Zafra

El secretari del Consell Assessor d'Infraestructures de Catalunya (CAIC), Salvador Guillermo, ha demanat aquest dimecres al Govern que "inverteixi" i '"incorpori" obra nova en els pròxims pressupostos. Guillermo ha reclamat que "es contemplin les infraestructures en el pressupost" i ha criticat que la major part dels diners que es dediquen a les infraestructures siguin per pagar "les que ja existeixen", com per exemple l'L9. "És el moment d'invertir en infraestructures noves", ha remarcat. Per la seva banda, el vicepresident del CAIC, Joaquim Llansó, ha reclamat al ministeri de Foment que es "reactivin les obres aturades" a Catalunya. En la presentació de l'informe del CAIC, Llansó ha posat un especial èmfasi en Rodalies, que considera un "tema fonamental", i en el corredor mediterrani, que ha definit com "l'obra més important per a Espanya". En el seu informe, el CAIC ha demanat que es faci una "gestió raonada de les infraestructures".


Contenciosos administratius contra la Generalitat

 

D'altra banda, la Cambra Oficial de Contractistes d'Obra de Catalunya (CCOC), l'Associació Catalana d'Empreses Constructores d'Obra Pública (constCAT) i el Gremi de Constructors de Barcelona han presentat un conjuntament dos contenciosos administratius contra Infraestructures de la Generalitat perquè consideren que imposa clàusules que "discriminen" les pimes a l'hora d'accedir a fer obra pública. Això és el que ha afirmat aquest dimecres el president de la CCOC, Joaquim Llansó, durant la presentació de l'informe CAIC. Segons ha dit Llansó, els contenciosos administratius es van interposar conjuntament el passat mes de febrer per "donar una imatge d'unitat" i ara estan sent "analitzats". També ha afirmat que estan "analitzant" fer el mateix amb l'Ajuntament de Barcelona perquè, per exemple, demana "quant es paga per sobre del conveni".


 

Llansó ha dit que existeixen un conjunt de clàusules, com les ambientals o les socials, que "fan mal" les pimes perquè "restringeixen" el seu accés a l'obra pública. "Premien haver fet obres més grans que les que es liciten i haver-ne fet moltes", ha apuntat, cosa que assegura que beneficia a les gran empreses.
Comentaris
xup
o pagaras tu de la teva butxaca?
David
Invertir en obra nova..... de luxe, oi?

envia el comentari