El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sassoli defensa reforçar la capacitat de la UE per “autofinançar-se”
  • CA

El president del Parlament Europeu David Sassoli ha defensat reforçar la capacitat de la Unió Europea per “autofinançar-se” i no dependre de les transferències estatals. L’italià ha reiterat que la cambra veu amb bons ulls el pla de recuperació de la Comissió Europea que ara han de negociar els estats, però ha recordat que encara s’ha de detallar quants recursos propis podrà tenir Brussel·les per finançar el paquet. Sassoli demana “ambició” en aquest sentit. A més, Sassoli ha avisat als estats que l’Eurocambra “no renunciarà a les seves prerrogatives” en l’aprovació del pla de recuperació inclòs al pressupost plurianual de la Unió Europea.

“Volem que se’ns convenci per votar a favor”, ha dit en un debat de Nueva Economía Forum. El pla de recuperació sobre la taula contempla l’emissió de deute comunitari gràcies a l’augment del sostre de despesa i d’una major recaptació amb nous impostos europeus que encara no s’han concretat. De cara a les discussions entre els líders europeus, Sassoli ha assegurat que “les tensions s’han rebaixat” en les darreres setmanes i confia que les converses s’encarrilin.

Els caps d’estat i de govern es reuniran el pròxim 19 de juny per negociar el pla de recuperació de la Comissió Europea. Des de Brussel·les consideren que s’hauria de tancar un pacte sobre “l’arquitectura general” del pla de reconstrucció al juliol per tal que l’instrument estigui operatiu a principis del 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa