El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez refreda la reforma fiscal: “Primer la recuperació ecòmica”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimarts la creació del consell d’experts que han de preparar la reforma fiscal, tot i que ha recordat que el seu govern ha prioritzat fins ara la recuperació econòmica “a qualsevol altra qüestió vinculada amb la fiscalitat”. “Primer recuperació i després recuperarem el nostre full de ruta“, ha sentenciat. En tot cas ha recordat que la Comissió Europea demana a l’Estat que faci una reforma fiscal i el mateix govern espanyol, i que el govern dels Estats Units aposta per un impost de societats global per posar punt final al ‘dumping fiscal’.

La creació del grup d’experts amb la finalitat de complir els compromisos amb ERC per acabar amb al ‘dumping’ fiscal de Madrid ha tingut impacte a la campanya madrilenya. El portaveu del govern de Madrid, Enrique Ossorio, ha acusat Sánchez de pretendre augmentar els impostos als ciutadans de Madrid per pagar els seus “pactes” amb els independentistes.

Sánchez ha afirmat que és “evident que cada territori té la seva perspectiva”, i ha recordat que presidents del PP de Castella Lleó o Galícia tenen idees diferents. Ha defensat que el candidat del PSOE a Madrid, Ángel Gabilondo, defensi que no augmentin els impostos, però ha dit que la tasca del govern espanyol és aglutinar aquests interessos.En tot cas, ha conclòs, “el primer és la recuperació, la recuperació i la recuperació, i tots els instruments de la política econòmica i fiscal estan al servei de la recuperació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa