El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez confirma que demà s’aprovarà la pujada de l’SMI
  • CA

Demà el salari mínim interprofessional (SMI) ja serà de 965 euros. Així ho ha confirmat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha dit aquest dilluns que el Consell de Ministres aprovarà demà la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) en 15 euros mensuals. Aquesta pujada, acordada amb els sindicats CCOO i UGT el passat 16 de setembre, es farà realitat demà i tindrà efectes des de l’1 de setembre.

“Amb aquesta pujada el que fem és seguir la senda perquè en 2023 puguem comptar amb un SMI del 60% del salari mitjà, com a fixa la Carta Social Europea”, ha destacat el president durant unes jornades sobre el futur del treball celebrades en el Centre Botín de Santander. El SMI escala així fins als 965 euros mensuals en catorze pagues, amb efectes des de l’1 de setembre d’enguany.

En aquest acord, les parts van establir el compromís perquè l’SMI, mitjançant la seva “progressiva revisió” l’any 2022 i 2023, arribi al 60% del salari mitjà abans de la fi de la legislatura. Aquesta és una de les exigències de la Carta Social Europea subscrita per Espanya, el que ha forçat el govern de coalició a avançar en la pujada de l’SMI. Els 15 euros en què pujarà l’SMI estaran dins de la forquilla que va recomanar un comitè d’experts que va analitzar com hauria d’evolucionar aquesta renda mínima per a complir amb el compromís de portar-la fins al 60% del salari mitjà el 2023.

De l’acord van quedar despenjades les organitzacions empresarials CEOE i Cepyme, que creuen que “no és el moment” d’elevar el salari mínim atès que l’economia espanyola es troba en els inicis de la recuperació i la creació d’ocupació podria veure’s perjudicada.

La sessió inaugural de les jornades en què Sánchez ha fet aquest anunci ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla; l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, i el president de la Fundació Botín, Javier Botín.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en a setembre 28, 2021 | 09:51
    uno que vive en setembre 28, 2021 | 09:51
    Bravo! per fi els contractes de precari deixaran de ser-ho, cada dia podran beure cava, moltes gracies "Sr" Xanxes Tabarnia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa