Sánchez anuncia una pujada “immediata” de l’SMI

Avança que queden en ERTO 274.000 treballadors, enfront dels més de 735.000 registrats a principis de setembre de l'any passat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha remarcat la voluntat del seu executiu d’abordar una “pujada immediata” del salari mínim interprofessional (SMI) per al que queda d’any. Aquest mateix dimecres, el Ministeri de Treball i els representants de CCOO, UGT, CEOE i Cepyme es reuneixen per a iniciar les negociacions sobre la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), que es troba ara en 950 euros mensuals i que el govern espanyol s’ha compromès a augmentar fins al 60% del salari mitjà en aquesta legislatura.

Sánchez ha arrencat el curs polític aquest dimecres desgranant els plans de l’Executiu i prioritzant la consolidació de la recuperació econòmica perquè aquesta arribi a “totes les butxaques” i sigui “justa”. En aquest escenari de recuperació, Treball i els agents socials hauran d’acordar en quin percentatge s’incrementa el salari mínim. Des dels sindicats, tant CC.OO. com UGT han reclamat reiteradament la necessitat d’incrementar l’SMI i fins i tot havien anunciat mobilitzacions si el Govern no accedia.

Per contra, la patronal es mostra contrària, argumentant que l’SMI ha experimentat entre 2018 i 2020 una pujada del 31,8%, una cosa inèdita en l’economia espanyola, i a més encara hi ha empreses i negocis que no s’han recuperat de la crisi. “A qui no li agradaria que els salaris pugin? Jo sóc el primer que dic que ho hauríem de fer. Però pensem que no és el moment perquè venim d’un any i mig horrible”, ha assenyalat el president de la CEOE, Antonio Garamendi, aquest mateix dimecres en una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press.

Sánchez també ha lloat l'”èxit” dels crèdits ICO, que “han salvats milers d’empreses i milions d’ocupacions”, així com de les ajudes directes a empreses que s’estan executant. “Quan treballem junts el país aconsegueix tot el que es proposa”, ha recalcat. En la seva intervenció, el president també ha destacat el primer acord de pensions aprovat en Consell de Ministres des de l’any 2011, que comporta el compromís per llei d’aplicar una revaloració de les mateixes conforme IPC, per al que ha demanat suport als grups polítics en el Congrés dels Diputats per a tirar-la endavant. “Crec que entre tots, poder legislatiu i agents socials, és possible que la recuperació sigui el més justa possible”, ha insistit Sánchez.

Comentaris

    fat boy 01/09/2021 1:23 pm
    En bitllets grossos o petits?.
    rd 01/09/2021 1:31 pm
    txitxarel.lo barrut i caradura

Nou comentari