El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cancel·lat per la Covid un dels salons de l’automòbil més gran del món
  • CA

El Saló Internacional de l’Automòbil de Ginebra 2022, que s’havia de celebrar el mes de febrer, ha estat cancel·lat i posposat el 2023 a causa de la pandèmia de la covid-19 i la crisi de semiconductors que pateix la indústria. Els organitzadors del saló suís han anunciat aquest dijous que s’han vist “forçats” a endarrerir la celebració del conegut com a Geneva International Motor Show a causa dels inconvenients causats per l’emergència sanitària.

En un comunicat que firmen conjuntament el president del saló, Maurice Turrettini, i el seu CEO, Sandro Mesquita, s’epxlica que la decisió de cancel·lar el GIMS 2022 s’ha pres per protegir l’interès tant dels productors de cotxes com pels fans de l’automòbil. Els promotors han assegurat que “els problemes directes i indirectes relacionats amb la pandèmia de la Covid-19 no deixen cap alternativa als organtizadors”.

Les raons de la cancel·lació es basen en les restriccions de viatge per a expositors internacionals, visitants i periodistes i d’altra banda, el comunicat també cita la crisi de semiconductors que pateix la indústria i que ha fet que els productors hagin d’atendre en aquests moments “altres prioritats”. Aquesta crisi dels xips ha fet que s’hagin produït darrerament diverses cancel·lacions, que han conduït a la cancel·lació final del saló per complet.

“Hem fet tot el possible per reactivar el saló”, ha dit Maurice Turrettini, en declaracions recollides en el comunicat oficial. “Malgrat tots els nostres esforços, hem de fer front als fets i a la realitat: la situació de pandèmia no està sota control i representa per ella mateixa una gran amenaça per al nostre saló. Però veiem aquesta decisió com un endarreriment de la cita, més que com una cancel·lació. Estic convençut que GIMS tornarà amb més força que mai el 2023“.

Els organitzadors expliquen a més que molts expositors havien comunicat que la pandèmia els dificultava complir amb els seus compromisos amb el saló. A dalt de tot dels problemes que han causat aquesta situació, insisteixen, hi ha la manca de xips, una crisi que sembla que pot tenir severes conseqüències pel 2022. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gràcies a octubre 07, 2021 | 18:29
    Gràcies octubre 07, 2021 | 18:29
    Hi ha esperança, encara hi ha persones amb coneixement i sentit comú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa