El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rosell: “Estem farts de polítics que tot el dia estan a la contra”
  • CA

El president de Foment del Treball, Joan Rosell, s’ha mostrat avui molt crític amb els polítics que regulen la situació econòmica que viu el país. Pels catalans, ha dit “estar fart d’aquells que tot el dia estan en contra”, en referència a les picabaralles entre govern i oposició, i respecte el ministre d’Economia, Pedro Solbes, ha lamentat la seva “actitud passiva” i li ha recomanat “millor equivocar-se abans de no fer res”.

El responsable de la patronal catalana, té tan poca confiança amb el govern espanyol, que fins l’acusa de mentir en la formulació dels Pressupostos Generals de l’Estat 2009. “Els pressupostos no són creïbles perquè el govern no ha posat sobre la taula tota la informació econòmica”, ha assegurat Rosell, qui com ha exemple, ha considerat impossible que creixi el superàvit a la seguretat social quan també puja l’atur.

Rosell ha advertit que fins a final d’any no es podrà fer un diagnòstic precís de la crisi i durant el 2009 se’n patiran les conseqüències. Després, aixecar-se serà possible però costós. “Moltes inversions i empreses estan aturades per un problema de por i tots aquests mesos perduts seran molt difícils de recuperar”, ha sentenciat Rosell. Tot dependrà de quan se superi aquesta “psicosi de desconfiança” que segons el president de Foment del Treball viu en aquests moments el país.

Una recuperació econòmica que, segons Rosell difícilment vindrà d’Europa. “No tinc esperances amb Europa perquè actua completament desunida”, ha afirmat el president de la patronal, qui s’ha mostrat favorable a una reducció dels tipus d’interès com a gest “simbòlic” i a una reducció de les lleis de regulació dels mercats financers, però les mínimes exigibles més severes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa