Rodrigo Rato assegura que el Banc d'Espanya coneixia les "tripes" de Bankia

L'expresident de l'entitat diu que l'organisme regulador bancari els va "elegir" per fusionar-se amb Bancaixa
L’expresident de Bankia, Rodrigo Rato
L’expresident de Bankia, Rodrigo Rato | ACN

L'expresident de Bankia Rodrigo Rato ha assegurat aquest dimarts que el Banc d'Espanya coneixia les "tripes" de l'entitat, ja que hi tenia "quinze persones fixes allà". Rato ho ha dit durant la seva declaració al judici que se celebra a l'Audiència Nacional per la sortida a borsa de Bankia el 2011. Rato, que s'enfronta a una petició de la fiscalia de 5 anys de presó, també ha dit que va ser l'organisme regulador i el FROB qui els va "elegir" per fer una fusió freda entre Caja Madrid i la valenciana Bancaixa. "Ens deien el que havíem de fer, el Banc d'Espanya ens deia feu això, feu allò, i si en algun moment fèiem alguna cosa que no els semblava bé, ens deia que no, així que era molt fàcil", ha assegurat. En el judici per la sortida a borsa de Bankia, el tribunal haurà d'aclarir si es va maquillar la informació de l'entitat ja que, un any més tard, l'Estat va haver de rescatar l'entitat injectant més de 22.000 MEUR. Al banc dels acusats s'asseuen més d'una trentena d'acusats per estafa a inversions i falsedat de comptes. Entre els acusats, l'exministre i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, que ja està empresonat pel cas de les 'targetes black'.

  

Rato ha defensat que va ser el Banc d'Espanya i el FROB els que "decideixen que és bo que fem una operació més gran"

  Comentaris
Observador
Aquest paio és més fals que una fotografia de Judes en color, però aquestas vegada potser diu veritat.
Ramon
La fotografia d'aquest campaneig ens la posen sempre, perquè ens activi les ganes. Les ganes de votar progre, ja s'entén.
Cartanya
La corrupció esta penalitzada, pero per segons qui es clar. En Rato esta presoner per mols indicis de corrupció, pero el Ordoñez director en la època del Banco d España, quan va ser preguntat, quins controls va fer la entitat Central, per evitar aquets casos, va dir, (vist i escoltat per mi a traves de la TV) bueno posiblemente pecamos de poco control.(Les paraules no son exactament aquestes, pero mes o menys si ) ara un esta suant sang , per creure's protegit,mentre que l'altre viu de collons
Ramon
I escolta, que a mi no em sembla malament, eh?, que fem amb els polítics espanyols i botiflers el mateix que fan ells amb els polítics catalanistes. És a dir, cercar aquella fotografia concreta que es pensi que ja només de veure-la generarà més animadversió. Més odi. Més ànsia de perdre'ls de vista per sempre més. Però, és clar, això, o bé ho fem amb tots els polítics espanyols o no ho fem amb cap. Perquè, si no, caiem en el de sempre. I per això ja hi tenim ERC.
Ramon
I qui diu fotografies diu qualsevol informació. Tu mires TV3, amb 3 de tripartit, i resulta que la corrupció de sociates i pudents no existeix.
Joan de canyamars
Budells

envia el comentari