Rajoy presenta la candidatura de Luis de Guindos a la Vicepresidència del Banc Central Europeu

Luis de Guindos
Luis de Guindos | Europa Press

El govern espanyol ha presentat la candidatura del ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, a la Vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE) per substituir a Vitor Constancio en el càrrec, després de més de sis anys dirigint la cartera d'Economia en l'Executiu espanyol. El Ministeri d'Economia ha confirmat en un comunicat la candidatura de De Guindos el mateix dia en el que conclou el termini (a les 17.00 hores) que tenen els Estats membres per presentar els seus aspirants al lloc per substituir en la Vicepresidència del BCE al portuguèsConstancio, el mandat del qual finalitza el 31 de maig d'aquest any.


De Guindos s'havia mostrat en les últimes setmanes "convençut" que Espanya obtindria la posició en el Comitè Executiu del BCE, si bé no havia aclarit si seria ell l'aspirant espanyol al lloc, tot i que el seu nom era un dels que més sonava per accedir al càrrec. De fet, ahir va destacar que hi havia unes "elevadíssimes probabilitats" que el lloc sigui per a Espanya, i va ressaltar que la situació actual d'Espanya és "completament" diferent a la de 2012, quan el país va perdre el seu lloc en la cúpula del BCE. "L'objectiu de tots deu ser que Espanya torni al BCE perquè va a haver de prendre decisions molt importants i sempre és fonamental tenir presència en els organismes internacionals", va agregar.

Comentaris
un català
Si li donen el càrrec, és que la CE també está podrida. I naltros volem entrar (com Estat) a aquesta CE ?
JordideGirona
Si no el van voler com a membre amb el suport explicit de la Merkel, imagina com a vicepresident, amb la bona imatge que té ara Espanya. quines ganes de fer el ridicul.
jo
Does he speak English? Il parle français?
el verdugo del Cid
Aquest home, no ha arruïnat prou bancs encara??? Marca "epaÑa", sens dubte. Millor que no li facin cap prova d'anglès. De francès, però, segur que la passa amb nota: de fer de meuca en sap fins i tot massa!
Mamino
En Rajoy ja prepara el coxí
FMI
I que despres l'hagin d'obrir la porta ràpid ràpid com el FMI a R.Rato.
John Smith
No saben a on en-xufar a l'inútil sense afaitar.
miquel
Esperem que no surti o el BCE se'n va a n'orris!!!!!
marbosch
Si acaben escollint-lo no sé si alegrar-me (ens n'haurem desfet) o plorar (ara el tendrem al cap del BCE, quasi res) a un personatge que el seu mèrit més gran fou que era el director de Lehman Brothers a Espanya i recordem què era aquest banc. De fet quan el varen nomenar ministre d'economia, amb en Rajoy, tots els sectors econòmics de la City de Londres no s'ho creien i val més no dir els comentaris que en feien, que fins i tot els més "suaus" sortiren publicats.
Obre els ulls
El Gargamel escanyol lluis de Windows remenant cales al BCE? Qui vol posar la guineu a vigilar gallines? M. rajoy? Continuem sense anar bé...

envia el comentari