El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La producció industrial a Catalunya reverteix la tendència i cau un 5,8% a l’octubre
  • CA

La producció industrial a Catalunya durant el mes d’octubre va caure un 5,8% respecte al mateix període de l’any passat, trencant la tendència a l’alça dels últims mesos. Segons les dades provisionals publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la davallada de l’Índex de Producció Industrial a Catalunya (IPI) contrasta amb les dades del mes de setembre, quan l’índex va experimentar un creixement del 0,5%. La caiguda de la producció ve motivada per l’evolució de la fabricació de béns de consum durador i béns d’equip, que va reduir-se un 11,1% i un 10,6%, respectivament. Al conjunt de l’Estat, l’IPI va caure un 6,1% interanual durant el mes d’octubre, una taxa 5,5 punts inferior respecte al setembre.

A Catalunya, tots els sectors van presentar taxes interanuals negatives. A banda dels béns de consum durador i els béns d’equip, cal destacar la caiguda de la producció d’energia (-7%) i la dels béns de consum no durador (-6,1%). El sector dels béns intermedis va ser el menys afectat, amb una reducció de la producció de l’1% interanual. Pel que fa a l’acumulat de l’any, la fabricació industrial a Catalunya és un 11,4% inferior al mateix període de l’exercici anterior arran de la crisi de la covid-19. Al conjunt de l’Estat, la caiguda acumulada de l’IPI és del 10,9% interanual.

Per comunitats, Extremadura, Aragó i Castella i Lleó són els únics territoris on la producció industrial va incrementar-se durant el desè mes de l’any. A Extremadura, la variació de l’IPI va ser del 26,2%, mentre que a Aragó i Castella i Lleó va ser del 5,1% i de l’1,3%, respectivament. Les Balears i Navarra, en canvi, van registrar les caigudes més accentuades, amb variacions negatives del 19,2% i del 20,3%, respectivament.

Quant als diferents sectors a tot l’Estat, les majors caigudes durant el mes d’octubre van produir-se a la indústria del cuir i el calçat (-29,7%), a la fabricació de materials pel transport (-20,8%) i a la fabricació de maquinària i equip (-20%). Per altra banda, la indústria tèxtil (+4,1%), la producció de vehicles de motor (+4,2%) i la fabricació de cautxú i plàstics (+4,6%) van ser les activitats econòmiques que més van incrementar la producció durant l’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa