El preu de la llum tornarà a batre un màxim històric aquest dimarts i s’enfilarà als 130 euros

La franja més cara serà de nou a deu de la nit, quan el MWh arribarà a 137,46 euros

El preu de la llum a l’Estat tornarà a batre un nou màxim històric aquest dimarts i s’enfilarà als 130,53 euros el MWh, segons les últimes dades publicades aquest dilluns per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). La franja horària més cara per utilitzar electrodomèstics serà de nou a deu de la nit, quan el MWh tindrà un import de 137,46 euros.

La més barata serà de quatre a cinc de la tarda, quan el preu de l’electricitat se situarà en els 123,35 euros per MWh. La dada d’aquest dimarts superarà el rècord històric registrat aquest dilluns, de 124,45 euros, en un estiu on s’han assolit quotes sense precedents.El preu mitjà de la llum d’aquest dimarts suposarà una pujada de gairebé el 28% respecte al dimarts de la setmana passada (120,06 euros per MWh) i triplicarà el preu registrat en les mateixes dates de l’any passat (42,01 euros per MWh). De totes maneres, l’estiu passat els preus van reduir-se notablement per la caiguda de la demanda provocada per la pandèmia.

En l’acumulat de l’any, l’import de l’electricitat s’ha multiplicat per tres, després que el preu mitjà del MWh fos de 41,97 euros el darrer mes de desembre.

Aquesta tarda, la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, compareixerà al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre la tendència alcista en el preu de l’electricitat.

Comentaris

    Marxem, el preu de l'electricitat farà caure el PSOE i tornarà el PP amb VOX 31/08/2021 11:44 am
    El preu de l'electricitat serà la tomba del PSOE. No sabem el que ens espera, guanyarà el PP amb VOX i Catalunya també morirà amb aquesta gentussa. Sembla que el PSOE té analfabets per ministres. Fugim abans d'aquests dos anys. Van donar dos anys al PSOE per a la taula de diàleg, val la pena perdre aquests dos anys saben que després ens les haurem de veure amb el PP-VOX i no acceptaran res des possibles acords, acords que crec que mai s'esdevindran.

Nou comentari