El preu de la llum torna a batre un rècord històric aquest dilluns i s’enfila als 124,45 euros/MWh

La franja més cara per utilitzar electrodomèstics serà entre les deu i les onze del matí

El preu de la llum a l’Estat registrarà un nou rècord històric aquest dilluns 30 d’agost i s’enfilarà als 124,45 euros/MWh, segons les últimes dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). La franja horària més cara per utilitzar electrodomèstics serà de les deu a les onze del matí, quan el MWh tindrà un import de 132,92 euros. La més barata serà de tres a cinc de la matinada, quan el preu de l’electricitat se situarà en els 112,31 euros per MWh. Fins ara, el rècord l’ostentava el dijous 26 d’agost passat quan el preu es va situar per primera vegada per sobre dels 120 euros amb 122,76 euros per MWh. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, donarà explicacions aquest mateix dilluns al Congrés.

El preu mitjà de la llum de demà dilluns (124,45 euros/MWh) suposa una pujada de quasi el 25% en relació amb el dilluns 23 d’agost (99,76 euros/MWh) i pràcticament triplica el preu per les mateixes dates de finals d’agost del 2020, quan va ser d’uns 42 euros/MWh. Cal recordar però que els preus durant l’estiu passat van reduir-se notablement per la caiguda de la demanda provocada per la crisi de la covid-19. En l’acumulat de l’any, l’import de l’electricitat s’ha multiplicat per tres, després que el preu mitjà del MWh durant el darrer mes de desembre fos de 41,97 euros.

Comentaris

  Anònim 29/08/2021 9:32 pm
  Ser una colònia d'un estat en fallida amb uns monopolis que són una cova de lladres i un refugi de polítics corruptes surt caríssim
  SUCIAlerou de la colonia catalana , dentro del imPPerio ejPPañol 30/08/2021 1:52 am
  Lo tenemos claro : Si los del vulgo son capaces de votar a los PPodridos que sólo roban y ponen delincuentes en su judicatura. A nosotros que hacemos eso y mucho más por ejPPaña, tienen que mantenernos a cuerpo de rey ( Borbón ) cuando nos vamos de la PPolítica !
  Josep 30/08/2021 8:06 am
  La tarifa regulada per el Ministeri es la PVPC. El ministeri podria regular que la PVPC no sigui mai mes alta que la mitja de les tarifes del mercat lliure. Apa que regulin !

Nou comentari