El preu de la llum superarà els 400 euros/MWh aquest dijous

El preu de la llum no té aturador i segueix batent rècords històrics. Aquest dijous, per exemple, tornarà a marcar un nou màxim. Se situarà en els 383,67 euros/MWh, segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). A hores d’ara, el darrer rècord el té aquest mateix dimecres, ja que és de 360,02 euros/MWh. Així doncs, el preu de l’electricitat al mercat majorista pujarà dijous un 6,5% respecte a l’últim màxim històric, i es consolidarà per sobre dels 300 euros/MWh. Es calcula també que el màxim del dia arribi a situar-se a 400 euros/MWh, mentre que el moment més barat serà de matinada i no baixarà dels 303 euros/MWh. Els moments més cars seran a les set i les vuit del vespre, amb 409 euros/MWh.

No fa ni una setmana que el preu de l’electricitat tornava a disparar-se de manera exagerada. Divendres de la setmana passada el preu de l’energia a l’Estat espanyol batia un nou rcord per tercer dia consecutiu. L’import mitjà es va situar en els 309,2 euros per MWh, un 2,2% més que el dia anterior. Llavors, la franja horària amb l’electricitat més cara va ser de set a vuit del vespre (amb un preu de 350 euros). L’import mínim, en canvi, va ser de 250 euros per MWh, una xifra que es va assolir entre les quatre i les cinc de la matinada.

En un context marcat per l’encariment del preu del gas i el petroli, els drets d’emissions de CO2 i els problemes per posar en marxa el gasoducte Nord Stream 2, el govern espanyol ha anunciat que mantindrà fins a final del primer trimestre de 2022 la rebaixa d’impostos de la factura de la llum per compensar l’escalada de preus. Cal recordar que la pujada de preu és generalitzada a tot Europa, però l’Estat espanyol és dels països que més el pateix, perquè un percentatge força considerable de la seva població està acollida a la tarifa PVPC, que és la que pateix les fluctuacions del mercat.

Comentaris

    Tano Desembre 22, 2021 | 18:20
    Això és la màfia. Tenen uns collons que se'ls trepitgen. Les elèctriques es el reducte de tota la fantasmada política Escañola que no serveix per a res de bo.
    Buff Desembre 22, 2021 | 18:37
    Gràcies als socialistes i als comunerus, que pedro, que frau kolau, que jaumet Asens, fareu alguna cosa. Oh és que com a vividors a costa de la societat, us importa tres pitos

Nou comentari