El preu mitjà de la llum pujarà lleugerament aquest divendres i se situarà en els 215,86 euros per megavat hora davant els 212,98 euros d’aquest dijous, segons l’Operador del Mercat Ibèric d’Electricitat (OMIE). D’aquesta manera, se situa per segon dia aquest any per sobre els 200 euros després que durant aquestes festes de Nadal el preu mitjà de la llum se situés en general més a prop dels 100 euros. La franja més cara es va situar entre set i vuit del vespre, amb 260 euros MWh, mentre que la franja més barata serà entre les cinc de la matinada i les sis del matí, amb 162,8 euros MWh.

Si es compara amb els preus de fa un any, els 215,86 euros MWh superen en un 142% els 88,93 euros MWh del 7 de gener del 2021. L’escalada de preus de la llum s’explica per l’encariment del preu del gas i el petroli, els drets d’emissions de CO2 i els problemes per posar en marxa el gasoducte Nord Stream 2, que han portat els valors que es paga per l’electricitat al mercat majorista a valors mai vistos. El pic més elevat registrat del preu de la llum va ser el 23 de desembre, quan va arribar als 383,67 euros.

Aquest matí s’ha registrat una avaria a la xarxa de llum a tot el municipi de Colera i a “zones disseminades” de Llançà i Portbou. Un equip de tècnics treballen ara per a restablir el servei, han explicat fonts de Protecció Civil de la Generalitat a l’agència de notícies Europa Press. Els tècnics esperen solucionar el problema de subministrament elèctric aquest mateix dijous, dia de Reis.

La incidència, “de causes desconegudes”, afecta a unes 3.500 persones, segons xifres d’Endesa: unes 1.000 a Colera, 1.300 a Llançà i 1.200 a Portbou. Els tècnics hi han acudit a primera hora per a reparar un element trencat en la línia aèria de Colera, però el fort vent de la zona ha impedit que el camió habitual fes la tasca, i la companyia ha hagut de demanar “un equipament nou”.

Comentaris

    Tano Gener 06, 2022 | 18:57
    Que esperem per sortir al carrer ?. Que se'ns continuïn pixant a la boca ?.
    Prposta Gener 07, 2022 | 15:08
    Una cosa interessant seria publicar la llista dels qui tenen accions de les elèctriques rapinyadores. Molts gent s'està enriquint a costa de la misèria que generen aquestses màfies estatals.

Nou comentari