El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El preu de la llum baixa aquest diumenge per tercer dia consecutiu
  • CA

El preu mitjà diari de l’electricitat al mercat majorista baixarà aquest diumenge per tercer dia consecutiu, fins als 128,70 euros per megawatt hora (MWh) des dels 134,89 euros MWh que ha marcat aquest dissabte. No obstant això el preu de la llum aquest diumenge suposa 26 euros més que el de diumenge anterior, el 29 d’agost, quan se situava en 102,03 euros MWh i triplica l’existent fa un any, quan es va registrar un preu mitjà diari de 43 , 97 euros per MWh.

D’aquesta manera, el preu de l’electricitat torna a donar un lleuger respir després que hagi marcat un rècord rere l’altre entre dilluns i dijous, segons dades de OMIE recollides per Europa Press. Aquesta setmana va començar amb el preu disparant gairebé un 22%, per registrar dimarts una alça de el 5%, el dimecres de l’1,5% i el dijous de el 6%. Després d’aquest ral·li alcista, aquest divendres el preu ha baixat un 1,8%, fins als 137,7 euros, i dissabte un altre 2%, fins a 134,89 euros MWh. És habitual que els caps de setmana es moderin una mica els preus respecte als dies anteriors.

Atenent a les franges horàries, la més barata d’aquest diumenge tindrà lloc entre les 12.00 i les 13.00 hores, quan baixarà a 104,20 euros. Per contra, la més cara es donarà entre les 21.00 i les 22.00 hores, quan el preu es dispararà a 155 euros. Els tres primers dies de setembre ja tenen el rècord de comptar amb els tres preus més alts mai vistos al mercat majorista i, tot i els descensos aquest divendres, dissabte i diumenge, s’espera que continuï en els pròxims mesos la tendència alcista que es fa que viu des de fa mesos.

Durant el mes d’agost, i en plena onada de calor, el preu va ser marcant un nou rècord rere l’altre, provocant que el preu mitjà del mes aconseguís els 106 euros / MWh, el mes més car de la història, després del de juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un de pas a setembre 04, 2021 | 18:25
    Un de pas setembre 04, 2021 | 18:25
    I tot per pagar el desastre del projecte del castor a Florentino... Que no ha perdut ni un duro, gràcies als abogados del estado, i jutjes, així altres negociants de pacotilla. Marxem ja, que fem molt tard. Salut i República Catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa