El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els autònoms critiquen l’increment de la quota previst als pressupostos
  • CA

El projecte de pressupostos generals aprovat pel govern espanyol preveu apujar la quota dels autònoms en aproximadament vuit euros. Aquesta decisió no ha sentat bé a les associacions d’autònoms, que han criticat la pujada, que ha estat “sense diàleg” ni “consulta prèvia”. En un comunicat, CTAC-Autònoms de la UGT de Catalunya diu que la decisió de l’executiu espanyol no s’entén després que durant el 2021 s’hagi “anunciat reiteradament la posada en marxa del nou sistema de cotització en funció dels ingressos reals”.

Els pressupostos generals de l’Estat per al 2022 preveuen una cotització mínima de 960,60 euros i un tipus de cotització del 30,6%, el que pot suposar un increment de 93,50 euros anuals en la quota, és a dir, uns vuit euros mensuals. Per CTAC-Autònoms de la UGT, la decisió és “desencertada”.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, la quota que es pagarà en base mínima serà de 294 euros. El canvi afectarà més de 400.000 autònoms a Catalunya, els que cotitzen amb aquesta bases. L’Estat espera recaptar uns 173 milions d’euros addicionals per a la Seguretat Social amb aquest canvi.

A més, l’organització lamenta la negativa a incloure en la llei de pressupostos les deduccions per manutenció, que perjudiquen més de 207.000 autònoms a Catalunya.

La primera votació dels pressupostos serà el 4 de novembre, després que els grups hagin estudiat el text i preparat les seves esmenes a la totalitat. La mesa del Congrés ha aprovat aquest dimecres el calendari de tramitació dels nous pressupostos després que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, hagi presentat el text a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a octubre 14, 2021 | 20:10
    Josep octubre 14, 2021 | 20:10
    els calers ben lluny d'españa i de catalunya també

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa