El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president d’Eurofirms reivindica que les empreses creïn “un entorn positiu”
  • CA

“Les empreses hem de tenir valors humanístics per crear un entorn positiu”, és una de les afirmacions que Miquel Jordà, president d’Eurofirms, primera empresa nacional de solucions de gestió de talent, ha remarcat aquest dijous en un acte de l’Associació Espanyola per a la Qualitat (AEC) en el marc del Dia Mundial de la Qualitat. Durant la seva intervenció, el president d’Eurofirms ha assenyalat que quan es parla de sostenibilitat “ens oblidem de la part més important: les persones”, i que l’actitud és fonamental per part de tots els treballadors, “ha de ser positiva, proactiva, amb ganes d’aprendre i fer alguna cosa útil”.

Tot i això, ha recalcat, els líders de les organitzacions tenen la responsabilitat de facilitar i crear entorns en què els empleats puguin treure el millor de si mateixos i fer una feina de qualitat. “Els empresaris hem de fer l’exercici de saber quins són els nostres valors, què ens mou i què podem fer per ajudar les persones que integren aquests equips. Pot sonar utòpic, però és el que hem fet nosaltres durant els darrers 20 anys. Per això, és possible crear empreses i organitzacions centrades en les persones i que siguin rendibles”, ha assenyalat Jordà, president de la primera empresa nacional de recursos humans i la quarta del sector a Espanya, amb una facturació de 500 milions d’euros el 2021.

Per a Jordà, les empreses amb valors humanístics han de tenir com a objectiu ajudar les persones. En aquest sentit, ha posat l’exemple de la creació de la Fundació Eurofirms, fa 13 anys, amb l’objectiu d’ajudar a normalitzar la discapacitat i com a continuïtat al lideratge per valors que regeix a la companyia. Ha remarcat que totes les persones tenen un talent i la funció d’un bon líder és saber detectar quin és el de cadascuna de les persones que conformen lequip. D’aquesta manera, se la podrà ubicar en un lloc de treball on podrà brillar, créixer personalment i professionalment. I és clar, l’organització ha d’acompanyar després perquè aquest procés es produeixi.

Aquestes reflexions s’han recollit dins del marc del Dia Mundial de la Qualitat, celebrat avui al saló d’actes del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. En l’acte, organitzat per l’Associació Espanyola per a la Qualitat, que acaba de fer 60 anys, també hi han participat Pedro Fuster González, subdirector General d’Inspecció, Regulació i Estratègia Industrial de Defensa, del Ministeri de Defensa; María Jesús Almazor Marsal, consellera delegada a Telefónica Tech; David García Núñez, director de Relacions Institucionals i Comunicació a FCC; Isabel Sánchez Serrano, consellera delegada a Disfrimur; i Antonio Garrigues Walker, que ha tancat la jornada amb una conferència inspiracional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa