El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president de la Cambra de Comerç d’Espanya reclama que s’obrin les fronteres
  • CA

El president de la Cambra de Comerç d’Espanya, Josep Lluís Bonet, ha reclamat que s’obrin les fronteres “com més aviat millor” i “sense perdre un minut”. “No pot ser que destins competidors d’Espanya ja tinguin obertes les fronteres i aquí estiguem imposant quarantenes”, ha dit aquest divendres a la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés. Segons Bonet, “salvar l’estiu” és una “condició indispensable per aconseguir una ràpida recuperació de l’economia”. “Guanyar la batalla d’aquest estiu és guanyar la guerra de la recuperació”, ha dit, i per aconseguir-ho “és molt important la connectivitat, és a dir, la mobilitat interna i, sobretot, l’exterior”, ha insistit.

“No podem perdre el turisme que ve a les nostres costes els mesos de juliol i agost”, ha afirmat Bonet, que ha dit que l’activitat s’ha de reprendre amb “mesures de protecció”. “Però el que no podem fer és impedir que es produeixi un desenvolupament normal de la temporada d’estiu. Que els deixin obrir ja”, ha demanat. El president de l’ens cameral ha argumentat que és “molt important” permetre la mobilitat tant “domèstica com internacional” i que es permeti “obrir ja” als comerços, hotels i restaurants perquè “comencin amb el que puguin” per afavorir la recuperació del comerç i el turisme. “Guanyar la batalla d’aquest estiu” no permetrà estar a nivells del 2019 però sí que implicaria tenir “un mínim per dir que això funciona”, segons Bonet.

“Arrossegarem una recuperació millor del conjunt” si se salva la temporada d’estiu i també la del Nadal, amb una recuperació “més ràpida i intensa”, ha dit. Per això, cal fer una apertura de fronteres “sincronitzada amb els països del nostre entorn”, ha defensat. El president de l’ens cameral també ha defensat que cal establir “protocols creïbles” per “restablir la imatge” d’Espanya i també perquè el turisme cal que es faci en condicions sanitàries de seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa