El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Portbou denuncia que Renfe ven bitllets cap a França amb la frontera tancada
  • CA

Portbou denuncia que Renfe ven bitllets cap a França malgrat que la frontera està tancada com a conseqüència de l’estat d’alarma. El problema és que “no els dona cap alternativa” un cop arriben a l’estació alt-empordanesa, on el tren mor. Això provoca que desenes de persones hagin de recórrer a peu els set quilòmetres que hi ha entre Portbou i Cervera de la Marenda, la primera estació francesa, per seguir el trajecte. Aquest dissabte un grup de set turistes – quatre suïssos i tres francesos – han dormit als baixos de l’Ajuntament, segons va explicar Ràdio Girona i han confirmat fonts municipals a l’ACN. De fet, el mateix alcalde, Xavi Barranco, ha estat qui ha traslladat els turistes a França aquest diumenge al matí amb furgoneta.

Passatgers amb maletes per la carretera que connecta Portbou amb Cervera de la Marenda. Aquesta és la realitat que, segons l’alcalde de Portbou, Xavi Barranco es viu a la localitat com a conseqüència del tancament de la frontera a la localitat alt-empordanesa. Barrancco es queixa que moltes persones tenen un bitllet de Renfe per anar a França, però han de quedar-se a Portbou perquè el tren no segueix.

El batlle exigeix que es deixi de vendre bitllets “immediatament” perquè si no es trobaran aquesta situació cada dia, ja que l’operadora de trens francesa SNCF ha prohibit que els combois entrin a Cervera de la Marenda, primera estació de la Catalunya del Nord. Renfe ha confirmat que ja s’ha aturat la venda a internet i a les taquilles, tot i que reconeix que les màquines de les estacions funcionen amb un sistema diferent i és possible que encara se n’expedeixin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa