El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Polèmica pel retard en l’aprovació d’11.000 milions del govern espanyol per a pimes i autònoms
  • CA

El retard en l’aprovació dels 11.000 milions del govern espanyolen ajudes directes per a pimes i autònoms s’ha convertit en una polèmica, que ha obligat l’executiu de Pedro Sánchez a sortir a apagar el foc, negant que es els motius siguin les tensions entre els socis de coalició, com han suggerit alguns mitjans espanyols.

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha justificat l’ajornament pel fet que és una “qüestió molt complexa” en la qual s’està fent una feina “seriosa” i “responsable”. En una atenció als mitjans aquest dimarts a la tarda al Senat, Calviño ha afirmat que s’estan fent els “últims retocs” al decret que s’aprovarà divendres en un Consell de Ministres extraordinari. “No és una subhasta de quantitats”, ha dit la vicepresidenta, que ha subratllat que és una qüestió que “no es resol amb un tuit o una nota de dues pàgines”. “Estem treballant amb seriositat de forma intensa dia i nit” i “acabant ajustos tècnics”, ha dit.Calviño ha remarcat que és una feina conjunta entre el seu ministeri i el d’Hisenda i que el decret té “moltes pàgines” i un contingut que cal treballar amb “total responsabilitat”.

Segons Calviño, les informacions que ho afirmen “no es corresponen en absolut amb la realitat”. La vicepresidenta ha insistit que el decret ha de “respondre als més alts estàndards des del punt de vista de la seguretat jurídica” i cal assegurar-se que arriben a les empreses “que ho necessiten” i hi ha un impacte macroeconòmic positiu.

La vicepresidenta econòmica no ha volgut concretar quina quantitat dels 11.000 milions d’euros seran ajudes directes.

El govern espanyol va informar dilluns que aquest divendres aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari el pla d’ajuts a Petites i Mitjanes Empreses i autònoms d’11.000 milions d’euros anunciat pel president de l’executiu estatal al Congrés el 24 de febrer. Els diners aniran destinats a negocis de sectors especialment afectats per la crisi de la pandèmia de la covid-19, com ara el turisme, l’hostaleria, la restauració i el petit comerç. El paquet de mesures s’ha dissenyat pels ministeris d’Economia i Hisenda.

Les subvencions serviran per reforçar la solvència d’aquests negocis i reprendre l’activitat econòmica, així com per fer les “inversions necessàries” i “contractar els treballadors” que necessitin per iniciar “en plenitud de facultats” la recuperació econòmica, segons indiquen fonts de la Moncloa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: eees a març 09, 2021 | 19:04
    eees març 09, 2021 | 19:04
    ufff se ve que no tienen suficientes asesores opero su sueldo si se acuerdan a final de mes ...los españoles tienen lo que se merecen unos politiquillos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa