Pimec reclama més protagonisme per les petites empreses al Pla de Recuperació

Lamenta que la primera dotació és similar a la de l'administració, que té un terç dels treballadors

La patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya Pimec ha reclamat més “protagonisme” d’aquesta branca de l’activitat econòmica al Pla de Recuperació post covid aprovat aquest dimecres per la Comissió Europea. L’entitat celebra que l’aprovació permetrà accedir “ben aviat” a un primer ajut de 9.000 milions d’euros, però lamenta que l’informe europeu sobre el pla espanyol “no recull les mancances” que ha posat de relleu la patronal, com ara que “no es completa el règim sancionador de la morositat”.

A banda, Pimec lamenta la dotació inicial “escassa” per a les pimes, i subratlla que se li atribueixen 4.066 milions d’euros davant dels 4.315 destinats a les administracions, “tot i que les pimes compten amb el triple de treballadors”. Davant d’aquestes xifres, la patronal reclama que es garanteixi la participació preferent de les pimes en altres programes d’inversió, com ara la rehabilitació d’edificis, el desplegament de la xarxa 5G o les energies renovables, entre d’altres.

A més, la patronal continua exigint altres mesures pel que fa a la gestió dels fons Next Generation, com ara els incentius a la “participació agrupada” de pimes, l’exclusió de les empreses que no compleixen la llei de morositat i l’agilització i flexibilització de les convocatòries d’ajuts.

Nou comentari