El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pimec proposa un front comú per frenar la marxa d’empreses a l’Aragó
  • CA

El president de Pimec, Antoni Cañete, ha plantejat la creació d’una comissió de treball amb la Paeria i la Diputació de Lleida, i en què també hi hauria de participar la Generalitat, per estudiar i proposar “mesures de contingència” per frenar la marxa d’empreses a l’Aragó. Segons la patronal, aquesta comunitat ha registrat un increment d’empreses del 8% entre el 2005 i el 2020, mentre que a Lleida ha estat del 2%. D’altra banda, Pimec defensa que Lleida-Alguaire, de la mateixa manera que els aeroports de Reus i Girona, ha de jugar un paper dins el projecte del ‘hub’ aeroportuari internacional del Prat. En el cas de l’aeroport lleidatà, la patronal aposta per potenciar les potencialitats en càrrega, estacionament i manteniment d’aeronaus.

Durant una visita a Lleida, el president de Pimec ha instat la Paeria, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya a impulsar mesures “valentes i efectives” per afavorir l’activitat econòmica i la competitivitat lleidatana i evitar que empreses acabin optant per instal·lar-se a l’Aragó. En aquest sentit, ha proposat a les administracions la creació d’un grup de treball per analitzar conjuntament la situació i acordar mesures per revertir aquesta situació.

Per part seva, el president de Pimec Lleida, Xavier Caufapé, ha defensat la millora de les infraestructures del territori en benefici de l’activitat econòmica i empresarial. Així, ha reclamat a les administracions que també es tingui en compte Lleida-Alguaire en el projecte del ‘hub’ aeroportuari del Prat, de la mateixa manera que els aeroports de Girona i Reus. En aquest sentit, Cañete ha plantejat aprofitar les potencialitats de l’aeroport lleidatà en l’àmbit de la càrrega, manteniment i estacionament d’aeronaus.

El president de Pimec ha anunciat un gran acte “d’activisme empresarial” a la tardor a Lleida, i ha cridat a participar-hi a totes les pimes i autònoms d’aquest territori, Cañete ha defensat la lluita contra la despoblació a Lleida, tot argumentant que “la cohesió territorial i els reptes demogràfics han de ser una prioritat en el repartiment dels fons europeus, fent que Lleida lideri projectes de valor en aquest àmbit”, i ha posat la patronal a disposició de les administracions lleidatanes per dissenyar i impulsar aquesta iniciativa.

De la seva banda, Xavier Caufapé ha reconegut que el fet que la majoria d’empreses lleidatanes siguin petites i mitjanes dificulta que es puguin acabar beneficant dels fons europeus. Per això, el president de Pimec Lleida considera que, des de l’àmbit empresarial, “cal innovar i deixar de ser individualista” i, per tant “pensar de forma més col·laborativa i professional per créixer”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 16, 2021 | 14:42
    Ricard juny 16, 2021 | 14:42
    Senyors de PIMEC l'únic que ho solucionarà és la independència, deanera que poguem promoure les localitzacions catalanes implementant els avantatges que nosaltres mateixos decidim. Avui en dia la UE dóna una avantatges abusius als territoris que ens envolten. Cal agrair-ho al fet de que, malgrat ser una regió de riquesa mitjana en el context de la UE, en l'àmbit de l'estat on som presoners som una regió "rica". Aragó ens fa competència deslleial, com Madrid, amb els privilegis de la capitalitat, i els bascos amb un finançament escandinau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa