Pimec demana “explorar” un pacte postelectoral entre ERC i PSC

El president en funcions de la patronal recorda que les dues formacions ja han arribat a acords a Madrid

El president en funcions de Pimec, Josep González, s’ha mostrat partidari aquest dilluns d'”explorar” un possible pacte entre ERC i PSC, les dues formacions que van obtenir més vots en les eleccions d’aquest diumenge i que van empatar en nombre d’escons. “És una hipòtesi que cal contemplar, entre d’altres raons, perquè s’han de millorar les relacions i el diàleg amb Madrid. Una dinàmica bel·ligerant contínuament no aporta resultats”, ha argumentat González en declaracions a l’ACN. El president sortint de Pimec també ha recordat que les dues formacions ja han pactat a Madrid i ha subratllat que també cal tenir en compte aquesta possibilitat en un moment que caldrà gestionar els fons Next Generation.

El president sortint de Pimec considera que la formació del pròxim Govern “no serà fàcil”, en un context d’una nova majoria independentista mentre el PSC és el partit més votat i ERC que “està enmig fent de pal de paller” i té “compromisos amb el PSOE”. “Hem d’aconseguir que els partits siguin capaços de ser responsables i que no tinguem la sensació que d’aquí quatre dies tindrem eleccions, ja és un fantasma massa vell“, ha continuat González, que ha afegit que una repetició electoral seria “fatal”.

Respecte als altres resultats d’aquest diumenge, ha admès la sorpresa que li ha causat els 11 escons de VOX a la cambra catalana. “Ningú ho podia preveure“, ha comentat González, que ha atribuït l’auge de l’extrema dreta a un “cert desencís de la ciutadania amb tots els polítics”. 

Amb tot, el president en funcions de Pimec, Josep González, ha assegurat que ara mateix el que “preocupa” més als empresaris és que es formi un govern “sòlid” i “estable” que permeti començar a aplicar les mesures econòmiques. En aquest sentit, ha lamentat que en els debats electorals d’aquesta campanya “s’hagi parlat de tot menys d’economia”. “Això no deixa de ser una mica preocupant, que no hi hagi massa sensibilitat per parlar de programes econòmics“, ha afegit González.

Al nou Executiu que s’acordi si hi ha una correlació de forces que permeti investir un nou president, González li demana, entre d’altres, l’aprovació de pressupostos el més aviat possible, potenciar les ajudes als sectors més afectats per la pandèmia, com per exemple les empreses de secors com la restauració, l’hostaleria, el turisme o l’oci; accelerar al vacunació i que continuï pensant en tirar endavant els projectes candidats a acollir-se als fons europeus Next Generation.

Comentaris

    Calla bocamoll 15/02/2021 3:28 pm
    El jose gonzalez, que ha fet un paco, pretén imposar, com a la patronal, un successor, que no jose, que no tens ni veu ni vot, al Parlament de Catalunya, i a la patronal, no t'en sortiràs
    Plega i calla, covard i ajonellat al faxisme. 15/02/2021 2:44 pm
    Apa. ves a jugar la petanca, i calla, que ja nomes et queden neurones per aixacar la bola

Nou comentari