PIMEC considera “agosarat” apujar el salari mínim en temps “d’incerteses”

La patronal acusa el govern espanyol de no tenir un model econòmic "clar" per prendre decisions

PIMEC considera “agosarat” apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) en temps “d’incerteses i fluctuacions”. El secretari general de la patronal, Josep Ginesta, creu que el govern espanyol hauria d’haver esperat “una mica més” a prendre aquesta decisió i ha advertit de l’existència de factors amb un “gran impacte” sobre l’economia productiva que podrien modificar l’escenari actual. Entre aquests, Ginesta ha alertat del cost del transport o l’increment del preu de les matèries primeres.

La patronal també ha afirmat que es tracta d’una decisió macroeconòmica que “només” afectarà un 15% dels treballadors i ha recriminat al govern espanyol no disposar d’un model “clar” a l’hora de prendre decisions.“En un moment on està coartada la llibertat d’empresa, proposar increments del salari mínim ens sembla agosarat, malgrat que l’augment sigui moderat”, ha resumit el secretari general de PIMEC.

Ginesta ha alertat de les “incerteses” respecte a la recuperació econòmica i ha assegurat que tant el govern espanyol com el diàleg social haurien de tenir en compte les variables de context a l’hora de prendre decisions macroeconòmiques. Més enllà de l’evolució de la pandèmia, Ginesta també s’ha referit a l’existència de factors “globals” amb un impacte sobre l’economia productiva, com el creixement del preu del transport o l’increment del cost de les matèries primeres.

La patronal ha assegurat que el govern espanyol ha proposat un increment del salari mínim a tres anys i sense estar indexat a aquests factors. Ginesta ha advertit que la situació econòmica pot canviar molt en aquest període i ha proposat indexar el salari mínim a factors de competitivitat o productivitat, per exemple.

Per altra banda, Ginesta ha criticat l’aplicació d’aquest increment amb caràcter retroactiu per al 2021 i ha advertit que serà “difícil” que les empreses puguin revertir aquesta situació en els costos.

Comentaris

    miquel puigpelat 02/09/2021 4:34 pm
    Pugen el salari mínim, perquè no saben com abaixar el preu de la llum.
    Tano 02/09/2021 5:00 pm
    La PIMEC una colla de cara dures.

Nou comentari