El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Recullen firmes per suspendre el pagament dels autònoms
  • CA

Una petició a Change.org dirigida al Ministeri d’Hisenda i Funció pública demana la “suspensió immediata del pagament d’autònoms mentre duri la crisi del coronavirus”. Gonzalo Escarpa és l’usuari que l’ha promogut, i argumenta que “els autònoms som el col·lectiu més castigat fiscalment”, perquè “no existeixen trams, ni pràcticament ajudes, ni diligència a l’hora d’atendre els problemes de més de 3 milions d’espanyols que són la base del sistema econòmic del país”. Recorda també que “més del 86% cotitzem per la base mínima. Més que res perquè no podem permetre’ns una altra cosa”.

Escarpa assenyala que “després de les mesures preses per a la contenció del COVID-19 hem patit cancel·lacions de tota mena de reunions, serveis, contractes... El treball de mesos es veu aturat bruscament”. Afegeix que “entenem perfectament la necessitat d’aquestes mesures”, però el que no entenen és “que ningú no s’adoni de les immenses pèrdues que suposa aquesta quarantena, que afecta especialment els que treballem en les indústries cultures (audiotoris, festivals, teatres tancats sine die)”.

“Esperem impacients les mesures que prendrà el Govern. Imaginem que seran molt beneficioses per a certes empreses que gairebé segur no ho necessiten”, lamenta. I conclou: “Benvolguda Agència Tributària: et preguem, de nou, que tinguis un petit gest amb PIMES i autònoms, que som els que tributem, a vegades, una quantitat que devora els nostres presumptes beneficis i ens porta a treballar senzillament per a cobrir les nostres no poques despeses. Model 111, Model 115, Model 303, Model 349, Models 180, 190 i 390, Model 347”,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa