Patronals i sindicats, units contra la llei de cambres proposada per JxCat i ERC

Els sindicats CCOO i UGT han deixat de banda les diferències que normalment mantenen amb les patronals Foment del Treball i Pimec per unir-s’hi contra la proposició de llei de cambres presentada el 30 d’octubre al Parlament per JxCat i ERC. El text, que els sindicats i les patronas consideren massa pròxim al que reclama el Consell de Cambres –presidit per Joan Canadell, el primer independentista que dirigeix la Cambra de Barcelona–, s’ha de votar amb el procediment de lectura única, que evita la fase de les esmenes, un de les queixes de les entitats que avui han presentat un comunicat en contra del projecte.

Foment, Pimec, CCOO i UGT reclamen als partits polítics que rebutgin la proposició de llei, segons recull Europa Press, perquè consideren que perjudica la seva representació en benefici de les cambres. Consideren que la llei incompleix l’Estatut i la Constitució perquè, segons ells, infringiria el paper atribuït a les cambres de comerç. “El règim jurídic de les cambres les inhabilita per assumir la representació de el món empresarial”, diuen. Defensen que les funcions de les cambres ha de ser merament administrativa. Els agents socials demanen als partits que rebutgin la proposició de llei per “evitar les accions legals que se’n puguin derivar, així com els conflictes institucionals que es podrien produir si aquesta llei fos validada”.

En un esborrany al qual ha tingut accés Europa Press, la proposició de llei estableix les cambre com “les representants institucionals dels interessos generals de el comerç, la indústria, la navegació i els serveis a les seves demarcacions respectives, i el Consell General de Cambres ho és en l’àmbit de tot Catalunya”.

Nou comentari